Diviačia panenka
Diviačia panenka

Panenka z diviaka so šampiňónovou omáčkou

ferno - fotkaferno, 21. novembra 2020
Panenka z diviaka so šampiňónovou omáčkou
Foto: ferno
4-5
porcie

Suroviny

750 g
300 g
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Panenku som umyl a očistil od blán. Potom som ju nakrájal na medailóniky, ktoré som okorenil, osolil, posypal tymianom.

  2. 2

    Na rozpálenej masti som medailóniky opiekol z každej strany. Vybral do misky a zakryl aby nevychladli.

  3. 3

    Do panvice som pridal na pásiky pokrájané šampiňóny a podusil. Šampiňóny som zalial smotanou, pridal opečenú panenku, korenie na divinu a ešte chvíľu podusil.

    Panenka z diviaka so šampiňónovou omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    Keďže píšem recept po týždni, už si nepamätám, či som dával aj vývar. Lebo buď používam v jedlách samotnú smotanu alebo akúkoľvek kombináciu smotana - vývar- víno...

  5. 5

    Ako prílohu som použil opečené zemiaky.

Recept je zaradený do kategórií:
Diviačie mäso, Jedlá z diviny, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre