Bezlepkové pirohy na sladko

novalim - fotkanovalim, 24. novembra 2020. Komerčný recept.
Bezlepkové pirohy na sladko
Foto: novalim

Máte radi sladké jedlá? Čo by ste povedali na bezlepkové pirohy na sladko? S makom a slivkovým lekvárom sú priam neodolateľné. Pripravte si Zobraziť celý popisMáte radi sladké jedlá? Čo by ste povedali na bezlepkové pirohy na sladko? S makom a slivkovým lekvárom sú priam neodolateľné. Pripravte si s nami dnes toto sladké jedlo z múky Promix UNI.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkove-pirohy-sladko/

4
porcie
60 minút
príprava
27 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
300 g
1 ks
1 ČL
 mletý
 roztopené na poliatie




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a potom ošúpeme. Pretlačíme ich alebo najemno nastrúhame na pomúčenú dosku.

  2. 2

    Pridáme preosiatu múku Promix UNI, vajce aj soľ a ručne vypracujeme cesto. Ak sa nám zdá, že sa cesto nespája dobre, môžeme ešte pridať 1 vajce alebo žĺtok.

  3. 3

    Hotové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a okrúhlou formičkou alebo pohárom vykrajujeme kolieska. Do stredu každého kolieska dáme slivkový lekvár, preložíme na polovicu a okraje spojíme rukou (najľahšie sa pirohy robia so špeciálnou zatváracou formičkou, ktorá urobí aj pekné okraje).

  4. 4

    Varíme vo vriacej osolenej vode a občas premiešame varechou, aby sa neprilepili na dno hrnca. Bezlepkové pirohy sú hotové dve-tri minúty potom ako vyplávajú na povrch. Posypeme ich makom, práškovým cukrom a polejeme roztopeným maslom.

Diskusia k receptu

sashan
Prosím.gramáž zemiakov je v surovom,alebo varenom stave?