Bezlepkové pirohy na sladko
Foto: novalim
Máte radi sladké jedlá? Čo by ste povedali na bezlepkové pirohy na sladko? S makom a slivkovým lekvárom sú priam neodolateľné. Pripravte si Zobraziť celý popisMáte radi sladké jedlá? Čo by ste povedali na bezlepkové pirohy na sladko? S makom a slivkovým lekvárom sú priam neodolateľné. Pripravte si s nami dnes toto sladké jedlo z múky Promix UNI.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkove-pirohy-sladko/
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a potom ošúpeme. Pretlačíme ich alebo najemno nastrúhame na pomúčenú dosku.
- 2
Pridáme preosiatu múku Promix UNI, vajce aj soľ a ručne vypracujeme cesto. Ak sa nám zdá, že sa cesto nespája dobre, môžeme ešte pridať 1 vajce alebo žĺtok.
- 3
Hotové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a okrúhlou formičkou alebo pohárom vykrajujeme kolieska. Do stredu každého kolieska dáme slivkový lekvár, preložíme na polovicu a okraje spojíme rukou (najľahšie sa pirohy robia so špeciálnou zatváracou formičkou, ktorá urobí aj pekné okraje).
- 4
Varíme vo vriacej osolenej vode a občas premiešame varechou, aby sa neprilepili na dno hrnca. Bezlepkové pirohy sú hotové dve-tri minúty potom ako vyplávajú na povrch. Posypeme ich makom, práškovým cukrom a polejeme roztopeným maslom.
Tiež pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu