Zubáč v červenom víne s petržlenovým pyré

Štefan Girga
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 3. decembra 2020
Zubáč v červenom víne s petržlenovým pyré
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

750 g filety
100 g
500 g
50 ml
100 g
150 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Filetu zo zubáča ochutíme soľou, ak chceme rybu pripraviť vákuovo, vložíme ju do vrecka, pridáme časť masla a víno, zavákuujeme a varíme 13 minút pri 47 stupňoch. Druhá možnosť je rybu krátko podusiť na masle a víne. Potom prudko opečieme z oboch strán do zlata.

  2. 2

    Petržlen očistíme, nakrájame na stredné kúsky a orestujeme na masle. Pridáme nakrájanú šalotku, spolu restujeme, potom zalejeme vývarom, len toľko, aby bol petržlen zakrytý, a dusíme do mäkka.

  3. 3

    Keď je petržlen mäkký, ochutíme limetkovou šťavou a rozmixujeme do hladka. Pyré podávame so zubáčom na víne.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia