Zubáč v červenom víne s petržlenovým pyré
Štefan Girga
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 3. decembra 2020
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 3. decembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Filetu zo zubáča ochutíme soľou, ak chceme rybu pripraviť vákuovo, vložíme ju do vrecka, pridáme časť masla a víno, zavákuujeme a varíme 13 minút pri 47 stupňoch. Druhá možnosť je rybu krátko podusiť na masle a víne. Potom prudko opečieme z oboch strán do zlata.
- 2
Petržlen očistíme, nakrájame na stredné kúsky a orestujeme na masle. Pridáme nakrájanú šalotku, spolu restujeme, potom zalejeme vývarom, len toľko, aby bol petržlen zakrytý, a dusíme do mäkka.
- 3
Keď je petržlen mäkký, ochutíme limetkovou šťavou a rozmixujeme do hladka. Pyré podávame so zubáčom na víne.
Tiež zubáč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu