Guláš z mladého srnca na červenom víne s brusnicami
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 26. novembra 2020
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 26. novembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
porcie
130 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 kg |
|
2-3 ks menšia |
|
300 g (mrkva, zeler, petržlen) |
|
150 g |
|
300 ml |
|
|
|
|
|
2-3 vetvičky |
|
3 strúčiky |
|
20 g |
|
200 g |
|
|
Postup
-
1
Mäso zo srnca nakrájame na väčšie kocky. V hrnci rozpálime olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a opražíme dozlata. Potom pridáme na kocky nakrájané mäso, orestujeme ho a nakoniec pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu.
- 2
Restujeme a keď zmes pustí vlastnú šťavu, pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku a zvyšné ingrediencie. Zatiaľ bez brusnicového kompótu, ten dáme až nakoniec. Podlejeme vodou a dusíme domäkka.
- 3
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho do misky a zmes, ktorá ostane v hrnci, rozmixujeme ponorným mixérom. Mäso vložíme naspäť, pridáme brusnicový kompót, dochutíme podľa potreby a podávame. Najlepšia príloha sú maslové halušky alebo parená kysnutá knedľa.
Tiež srnčí guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu