Mäsové guľky
Mäsové guľky

Mäsové guľky s kyslou kapustou

olinecka - fotkaolinecka, 18. novembra 2020
Mäsové guľky s kyslou kapustou
Foto: olinecka

Jednoduchý obed či večera pre tých, ktorí milujú kyslú kapustu.

20 minút
príprava
45-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-600 g mleté
2 ks
1 ks stredná
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme osušíme pokrájame na malé kúsky, pomelieme spolu s očistenou cibuľou. Pomletú zmes ochutíme soľou, mletým čiernym korením, pridáme vajíčka a dobre premiešame.

    Mäsové guľky s kyslou kapustou - obrázok 1
  2. 2

    Kyslú kapustu dáme do ohňovzdornej misy. Z mäsa pomocou dvoch lyžíc tvoríme mäsové guľky, ktoré rozložíme do kapusty tak, aby sa guľky nedotýkali. Trochou kapusty zakryjeme mäsové guľky aj zvrchu. Poprášime mletou červenou paprikou.

  3. 3

    Dusíme asi 45-50 minút, občas podlejeme vlažnou vodou. Podávame so zemiakovým pyré. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu