Mäsové guľky s kyslou kapustou
Jednoduchý obed či večera pre tých, ktorí milujú kyslú kapustu.
20 minút
príprava
príprava
45-50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500-600 g mleté |
|
2 ks |
|
1 ks stredná |
|
1 kg |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso umyjeme osušíme pokrájame na malé kúsky, pomelieme spolu s očistenou cibuľou. Pomletú zmes ochutíme soľou, mletým čiernym korením, pridáme vajíčka a dobre premiešame.
-
2
Kyslú kapustu dáme do ohňovzdornej misy. Z mäsa pomocou dvoch lyžíc tvoríme mäsové guľky, ktoré rozložíme do kapusty tak, aby sa guľky nedotýkali. Trochou kapusty zakryjeme mäsové guľky aj zvrchu. Poprášime mletou červenou paprikou.
- 3
Dusíme asi 45-50 minút, občas podlejeme vlažnou vodou. Podávame so zemiakovým pyré. Dobrú chuť.
Tiež mäsové guľky:
Ďalšie recepty:
- 3
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu