Jager guláš (jagerek)
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 21. novembra 2020
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 21. novembra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g (pečeň, obličky, srdce) |
|
2 ks menšia |
|
150 g |
|
2 strúčiky |
|
100 ml |
|
20 g |
|
2 vetvičky |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vnútornosti z diviny nakrájame na tenšie rezance. V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa upražená dozlata, pridáme nakrájané vnútornosti, orestujeme, pridáme mletú papriku, nadrobno nakrájaný cesnak a všetky zvyšné koreniny okrem soli. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
- 2
Keď je mäsko udusené do mäkka, pridáme nastrúhaný zemiak, ktorý guláš zahustí. Osolíme a dochutíme. Najlepšie chutí s čerstvým chlebom a pikantnou čalamádou.
Tiež guláš:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár