Jager guláš (jagerek)
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 21. novembra 2020
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 21. novembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vnútornosti z diviny nakrájame na tenšie rezance. V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa upražená dozlata, pridáme nakrájané vnútornosti, orestujeme, pridáme mletú papriku, nadrobno nakrájaný cesnak a všetky zvyšné koreniny okrem soli. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
- 2
Keď je mäsko udusené do mäkka, pridáme nastrúhaný zemiak, ktorý guláš zahustí. Osolíme a dochutíme. Najlepšie chutí s čerstvým chlebom a pikantnou čalamádou.
Tiež divinový guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu