Divinový guláš
Divinový guláš

Jager guláš (jagerek)

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 21. novembra 2020
Jager guláš (jagerek)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

800 g (pečeň, obličky, srdce)
2 ks menšia
150 g
2 strúčiky
100 ml
20 g
2 vetvičky
1 ks




Postup

  1. 1

    Vnútornosti z diviny nakrájame na tenšie rezance. V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa upražená dozlata, pridáme nakrájané vnútornosti, orestujeme, pridáme mletú papriku, nadrobno nakrájaný cesnak a všetky zvyšné koreniny okrem soli. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka.

  2. 2

    Keď je mäsko udusené do mäkka, pridáme nastrúhaný zemiak, ktorý guláš zahustí. Osolíme a dochutíme. Najlepšie chutí s čerstvým chlebom a pikantnou čalamádou.

Diskusia k receptu