Sviečková bez smotany s bezlepkovou knedľou
Naša dnešná sviečková je bezlepkovou a bezlaktózovou verziou tradičného a obľúbeného jedla. Ak premýšľate nad nedeľným
rodinným menu, stavte tento raz na overenú Zobraziť celý popisNaša dnešná sviečková je bezlepkovou a bezlaktózovou verziou tradičného a obľúbeného jedla. Ak premýšľate nad nedeľným
rodinným menu, stavte tento raz na overenú a odskúšanú klasiku. Bezlepkovú parenú knedľu nemusíte robiť, stačí si kúpiť
hotovú parenú knedľu Novalim a uľahčíte si tak prácu s prípravou obeda.
Zdroj: https://novalim.net/svieckova-bez-smotany-bezlepkovou-knedlou/
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 bal. |
|
| 750 g (falošná alebo pravá) |
|
| kúsok |
|
| 4 ks veľká |
|
| 3 ks |
|
| 1/2 ks |
|
| 1 ks väščia |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
| 3 ks |
|
| 10 guľôčok |
|
| 5 guľôčok |
|
| 5 guľôčok |
|
| 4 ks |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
|
|
|
|
|
|
| (alebo lekvár) |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme kúskami slaniny. V tlakovom (kuchte) alebo veľkom hrnci ho na oleji orestujeme z každej strany.
- 2
Opečenú sviečkovicu vyberieme, odložíme na drevenú dosku a do toho istého oleja, resp. výpeku vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Osmažíme ju, pridáme k nej horčicu a pokvapkáme worcesterskou omáčkou. Na kúsky nakrájanú (alebo mrazenú) zeleninu pridáme k cibuli a pár minút restujeme.
- 3
Kus mäsa na doske z každej strany dobre osolíme, okoreníme a dáme ho späť do hrnca k zelenine. Zalejeme studenou vodou približne do ¾ výšky mäsa, zvrchu ešte pokvapkáme trochou worcesterskej omáčky a pridáme všetky koreniny. V tlakovom hrnci varíme od zovretia 45 minút, v normálnom hrnci približne 90 minút na miernom ohni (ak varíme v normálnom hrnci, môžeme podľa potreby dolievať vriacu vodu).
- 4
Po dovarení mäso vyberieme opäť na dosku. Zvyšok zmesi precedíme cez sitko do iného hrnca. Zo sitka povyberáme všetky koreniny, zeleninu pridáme do precedenej šťavy a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú omáčku. Mäso nakrájame na plátky, knedľu zohrejeme na pare a podávame s brusnicovým kompótom alebo lekvárom.
Tiež sviečková:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu