Bezlepkové maxi donuty

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 28. novembra 2020. Komerčný recept.
10
porcií
100 minút
príprava

Suroviny

1 a ¾ pohára
1 pohár
62 g
¼ pohára
½ kocky
2 PL
1 ks
1 bal.
štipka
Nutellová poleva:
Čokoládová poleva:
Punčová poleva:
½ bal.
Okrem toho:
 na podsypanie
plátok na vyprážanie
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások zo 100 ml vlažného mlieka, PL cukru, PL Bakery mix Liana a droždia. Vložíme na 10 minút do vyhriatej rúry na 40 °C.

  2. 2

    Kým nakysne kvások, zmiešame Bakery mix Liana, Cirokovú múku Liana a soľ. Pridáme ostatné suroviny na cesto spolu s kváskom. Vymiesime cesto, ktoré podľa potreby môžeme podsypať ryžovou múkou. Necháme v rúre kysnúť 30 minút.

  3. 3

    Na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme cesto na cca 2 cm. Vykrojíme väčšie kruhy s dierkou v strede. Necháme ďalších 30 minút podkysnúť.

  4. 4

    Do väčšieho hrnca nalejeme dostatočne množstvo oleja, pridáme plátok masla a rozohrejeme. Donuty vyprážame z každej strany do zlatista. Prebytočný olej necháme odkvapkať na papierových obrúskoch.

  5. 5

    Nutellovú polevu si pripravíme roztopením Nutelly vo vodnom kúpeli a posekáme orechy. Na čokoládovú polevu roztopíme vo vodnom kúpeli Čokoládu Liana 70% s trochou oleja a nasekáme keksíky na menšie kúsky. Punčovú polevu pripravíme zmiešaním Polevy punčovej Liana s trochou vody, prípadne postupujeme podľa návodu na obale.

  6. 6

    Donuty namáčame v poleve a dozdobíme nasekanými orieškami, keksíkmi, čokoládou a cukríkmi. Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia