Bezlepkové maxi donuty
porcií
príprava
Suroviny
| 1 a ¾ pohára |
|
| 1 pohár |
|
| 62 g |
|
| ¼ pohára |
|
| ½ kocky |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 bal. |
|
| štipka |
|
| Nutellová poleva: | |
|
|
|
|
|
|
| Čokoládová poleva: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Punčová poleva: | |
| ½ bal. |
|
|
|
|
| Okrem toho: | |
| na podsypanie |
|
| plátok na vyprážanie |
|
| na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások zo 100 ml vlažného mlieka, PL cukru, PL Bakery mix Liana a droždia. Vložíme na 10 minút do vyhriatej rúry na 40 °C.
- 2
Kým nakysne kvások, zmiešame Bakery mix Liana, Cirokovú múku Liana a soľ. Pridáme ostatné suroviny na cesto spolu s kváskom. Vymiesime cesto, ktoré podľa potreby môžeme podsypať ryžovou múkou. Necháme v rúre kysnúť 30 minút.
- 3
Na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme cesto na cca 2 cm. Vykrojíme väčšie kruhy s dierkou v strede. Necháme ďalších 30 minút podkysnúť.
- 4
Do väčšieho hrnca nalejeme dostatočne množstvo oleja, pridáme plátok masla a rozohrejeme. Donuty vyprážame z každej strany do zlatista. Prebytočný olej necháme odkvapkať na papierových obrúskoch.
- 5
Nutellovú polevu si pripravíme roztopením Nutelly vo vodnom kúpeli a posekáme orechy. Na čokoládovú polevu roztopíme vo vodnom kúpeli Čokoládu Liana 70% s trochou oleja a nasekáme keksíky na menšie kúsky. Punčovú polevu pripravíme zmiešaním Polevy punčovej Liana s trochou vody, prípadne postupujeme podľa návodu na obale.
- 6
Donuty namáčame v poleve a dozdobíme nasekanými orieškami, keksíkmi, čokoládou a cukríkmi. Necháme stuhnúť.
Tiež donuty:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu