Bravčová krkovička so zeleninou na kyslej smotane
Tento obed máme veľmi radi. Nie je to nič ťažké uvariť, preto ho zvládnu aj...
Francúzska šošovica s fazuľou mungo a bulgurom
Niekto sa ma tu už pýtal prečo francúzska a nie klasická hnedá slovenská!? Má to 2 dôvody...
Hovädzia roštenka s kuriatkami
Dnešný sviatočný obed z hovädzej roštenky a opäť sa mi podarilo zohnať ešte čerstvé kuriatka. Mám...
Poľovnícky teľací guláš
V nedeľu som zvykla variť spravidla vývar. Dnes som urobila výnimku a pripravila som teľací guláš....
Pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Ďalšie z jednohrncových (vlastne jednopekáčových) jedál. Opäť od môjho obľúbeného poľského kuchára.
Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny
Jednoduché jahňacie rebrá, ktoré si aj pastier oviec dokáže ľahko urobiť. Dnes som pripravila aj...
Cuketovo-syrové placky z rúry
Cuketu ošúpeme, nastrúhame a posolíme. Necháme 15-20 minút postáť, aby pustila vodu. Po...
Teľacie mäso s medvedím cesnakom a brusnicami
Jemné teľacie mäso voňajúce po medveďom cesnaku pripravené podľa tohto receptu vás jednoducho očarí.
Koložvárska kapusta podľa mňa
U nás už od dávna nazývaná ako skladaná. Variantov na jej technológiu je veľa. V...
Losos podľa Vincenza
Losos, zelenina a zelené pesto (+ príloha podľa vlastného uváženia), záruka rýchleho obeda (alebo večere)....
Tagliatelle s bryndzou a kuracími prsiami
Veľmi jednoduchý recept na cestoviny s bryndzou a kuracími prsami.
Fileta zo pstruha so špenátom, s maslovou omáčkou a so zemiakovou kašou
Z kostí pstruha, kúska mrkvy, petržlenu a póru urobíme vývar, ktorý použijeme do maslovej omáčky....
Dusené hovädzie fašírky na zelenine
Jednohrncové, jednoduché jedlo. Podobné recepty tu nepochybne sú, ale myslím, že nie taký,...
Teľacie soté na bielom víne so šalviou a s bielym hroznom
Nedeľný obed teraz z teľacieho mäsa na bielom víne so šalviou a s bielym hroznom.
Úžasné buchty
Smotanou zaliate, v rúre pečené klasické buchty úžasnej chuti! Buchty pečené týmto výnimočným spôsobom, sú...
Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou
Flank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí...
Jarné závitky podľa Kristíny Tran
Talentovaná speváčka Kristína Tran nám v tomto videu predstaví recept na obľúbené tradičné vietnamské jedlo.
Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou
Pred dvoma týždňami som dostala dvoch celých 4 kg kaprov, len toľko, že už nežili....
Maďarský guláš
Nepoznám veľa ľudí, ktorí by nemali radi guláš, a práve ten maďarský je podľa mňa...
Slané zemiakové dolky bez lepku
Aj vám sa stane, že vám ostanú varené zemiaky z predošlého dňa? Slané zemiakové dolky bez lepku je presne ten recept, ktorý vám pomôže ich spotrebovať....
Bezlepkové krupicové guľky s ovocím
V rámci našej výzvy RECEPT NA ŽELANIE ste si vyžiadali recept na bezlepkové krupicové guľky s ovocím....
Zapekaná cuketa s mäsom a mrkvou
Jednoduché letné jedlo v kombinácii s mletým mäsom a mrkvou.
Bezlepkové cuketové placky s bylinkami na leto
Keď je všade okolo nás cuketa, treba pripraviť cuketové placky. Náš recept sa ale oproti tej najväčšej klasike trochu líši....
Steak z hovädzej roštenky s mrkvovým pyré
Súkromný šéfkuchár Ladislav Floreán v tejto časti nášho seriálu ukáže ako pripraviť výnimočné jedlo, ktoré vyzdvihne...