Foto: frommykitchendotcom
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Na troche oleja najprv podusíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky nakrájané mäso, kapiu, paradajkový pretlak,mrkvu nakrájanú na kolieska a všetko chvíľu ešte spolu dusíme. Osolíme, okoreníme, pridáme červenú sladkú papriku a hrášok.
- 2
Premyjeme ryžu a pripravíme vývar z bujónu. Ryžu a vývar pridáme k mäsu so zeleninou. Pomer je 1 hrnček ryže na 2 hrnčeky vývaru. Mne 400 g ryže vošlo do 2 hrnčekov, čiže 4 hrnčeky vývaru. Hrniec prikryjeme a dáme do zohriatej rúry na 180-200 °C asi na 30 minút.
- 3
Hotové rizoto ešte necháme pár minút prikryté. Podávame s kyslými uhorkami a nastrúhaným syrom.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu