Rizoto z rúry

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 9. septembra 2022
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
1 PL
1 ks
1 ks
3-4 PL
1/2 ks
400 g
 (bujón)
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na troche oleja najprv podusíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky nakrájané mäso, kapiu, paradajkový pretlak,mrkvu nakrájanú na kolieska a všetko chvíľu ešte spolu dusíme. Osolíme, okoreníme, pridáme červenú sladkú papriku a hrášok.

  2. 2

    Premyjeme ryžu a pripravíme vývar z bujónu. Ryžu a vývar pridáme k mäsu so zeleninou. Pomer je 1 hrnček ryže na 2 hrnčeky vývaru. Mne 400 g ryže vošlo do 2 hrnčekov, čiže 4 hrnčeky vývaru. Hrniec prikryjeme a dáme do zohriatej rúry na 180-200 °C asi na 30 minút.

  3. 3

    Hotové rizoto ešte necháme pár minút prikryté. Podávame s kyslými uhorkami a nastrúhaným syrom.

  4. 4

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha