Cviklové palacinky s tvarohovou plnkou
Foto: valina
Netradičné, ale skvelé palacinky.
12
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
1 ks uvarená |
|
500 ml |
|
1 ks |
|
5 PL |
|
štipka |
|
Na vysmážanie: | |
|
|
Plnka: | |
400 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Cviklu uvaríme a nastrúhame na veľmi jemno. Pridáme vajíčko, mlieko, múku a trochu soli. Cesto necháme chvíľu postáť. Potom z obovh strán vysmážame palacinky na kvapke oleja.
- 2
Plnka: Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme trochu vychladnúť a potom doň vmiešame tvaroh. Touto zmesou plníme palacinky.
- 3
Dobrú chuť.
Tiež cviklové palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Rada vyskusam