Palacinky s kakaom
Foto: valina
Výborné, spája sa v nich chuť kakaa s kyslými višňami.
15
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 ml |
|
1 ks |
|
5 PL |
|
štipka |
|
1 PL |
|
1/2 ČL mletá |
|
(na vysmážanie) |
|
Plnka: | |
250 g |
|
80 g |
|
|
|
375 ml pohár (zavárané, vykôstkované) |
|
1 bal. |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Z mlieka, soli, vajíčka, kakaa, kávy (tá trochu zvýrazni chuť kakaa) a múky si pripravíme cesto, ktoré dôkladne vymiešame.
- 2
Na kvapke oleja pečieme tenké palacinky z oboch strán.
- 3
Tvaroh rozmiešame s cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Palacinky potrieme tvarohom, na kraj ukladáme višne, ktoré zľahka posypeme škoricovým cukrom a palacinky zrolujeme. Ozdobíme mätou.
Tiež palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu