Krehká bravčová pečeň fotorecept
Foto: kimlo
Mám rád pečeň v akejkoľvek úprave, tak som vyskúšal aj tento spôsob. Myslím, že by tak išlo spraviť hocijaké mäso. Vďaka
jogurtovej marináde Zobraziť celý popisMám rád pečeň v akejkoľvek úprave, tak som vyskúšal aj tento spôsob. Myslím, že by tak išlo spraviť hocijaké mäso. Vďaka
jogurtovej marináde je pečeň krehká a šťavnatá.
Zdroj: internet
Postup
-
1
Pečeň očistíme, odblaníme a narežeme na plátky asi 1,5 cm hrubé.
-
2
Jogurt vymiešame so sójovou omáčkou, mletým korením a cesnakom.
-
3
Plátky pečene v tejto marináde obalíme, uzatvoríme a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Ja som to mal 24 hodín.
-
4
Potom každý kúsok pečene obalíme v strúhanke...
-
5
... a v rozšľahanom vajci...
-
6
Vyprážame z každej strany na oleji alebo masti do zlatista, nemalo by to byť prudko ale ani pomaly. Vyskúšame ihlicou pichnúť do pečene, mala by vytekať číra šťava, nie krv, ale zároveň by nemala byť pečeň tvrdá. Po vybratí z panvice položíme na obrúsok, aby odsal prebytočný tuk.
-
7
Solíme až po vyprážaní, podávame so zemiakmi alebo inou vhodnou prílohou.
Vyskúšaj, neobanuješ… 😋
Môže byť. Kamoška takto spravila kuracie prsia, a dala tam čerstvý cesnak vraj vynikajúce!
Ďakujem, pečeň ja mám veľmi rad…😋
Áno je to niečo podobné ako tie rezne, tiež mi veľmi chutili. Hovädziu pečeň som ešte neskúšal, ani neviem či ju vôbec bežne dostať, ja všade vidím len hydinovú alebo bravčovú. Ak sa naskytne tak ju skúsim, vďaka za tip. :-)
Nalseduj kamarát, neobanuješ, je to dobrota, len si treba ustrážiť ten plameň a čas. :-)
Aj tak chutí, 😉😋
Ďakujem za koment, dúfam že si kúpila 😉