Bravčová pečeň
Bravčová pečeň

Krehká bravčová pečeň fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 19. septembra 2022
Krehká bravčová pečeň (fotorecept)
Foto: kimlo

Mám rád pečeň v akejkoľvek úprave, tak som vyskúšal aj tento spôsob. Myslím, že by tak išlo spraviť hocijaké mäso. Vďaka jogurtovej marináde je pečeň krehká a šťavnatá.
Zdroj: internet

Suroviny

500 g
150 g
1 PL kvalitná
0,5 KL
Na vyprážanie:
 (alebo masť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečeň očistíme, odblaníme a narežeme na plátky asi 1,5 cm hrubé.

    Krehká bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jogurt vymiešame so sójovou omáčkou, mletým korením a cesnakom.

    Krehká bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plátky pečene v tejto marináde obalíme, uzatvoríme a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Ja som to mal 24 hodín.

    Krehká bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom každý kúsok pečene obalíme v strúhanke...

    Krehká bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... a v rozšľahanom vajci...

    Krehká bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyprážame z každej strany na oleji alebo masti do zlatista, nemalo by to byť prudko ale ani pomaly. Vyskúšame ihlicou pichnúť do pečene, mala by vytekať číra šťava, nie krv, ale zároveň by nemala byť pečeň tvrdá. Po vybratí z panvice položíme na obrúsok, aby odsal prebytočný tuk.

    Krehká bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Solíme až po vyprážaní, podávame so zemiakmi alebo inou vhodnou prílohou.

    Krehká bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kimlo
@afataga (19.9.2022 13:36)
Môže byť. Kamoška takto spravila kuracie prsia, a dala tam čerstvý cesnak vraj vynikajúce!
1x kvakac
evanaaa
Tento- spôsob je podobný, ako si dal nedávno tie marinované rezne z morčacieho mäsa, ktoré som mimochodom, robila túto nedeľu aj so šľahačkovými zemiakmi, muž si chválil. Inak, ja kupujem a používam len hovädziu pečeň, kto neskúsil, nevie, lebo každý si myslí, že je horšia ako bravčová. pritom je možno aj lepšia, nie je horkastá, ako bravčová niekedy býva a ak je z mladšieho dobytka, je jemnejšia, jediná nevýhoda je, že treba stiahnuť zvrchu tú blanu. @kimlo , skús aj hovädziu, aspoň na porovnanie.....
kimlo
@evanaaa (19.9.2022 18:04)
Áno je to niečo podobné ako tie rezne, tiež mi veľmi chutili. Hovädziu pečeň som ešte neskúšal, ani neviem či ju vôbec bežne dostať, ja všade vidím len hydinovú alebo bravčovú. Ak sa naskytne tak ju skúsim, vďaka za tip. :-)
kimlo
@kvakac (19.9.2022 23:24)
Nalseduj kamarát, neobanuješ, je to dobrota, len si treba ustrážiť ten plameň a čas. :-)
1x kvakac
evanaaa
@kimlo , hovädziu pečeň asi tak často ako bravčovú nedostať, ale občas ju kupujem v Kauflande, ak ju majú, dokonca aj teľaciu, z tej zvyknem robiť nátierku - paštétu.....alebo miešam.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha