Ryžový nákyp
Ryžový nákyp

Ryžový nákyp s tvarohom a ovocím

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 3. septembra 2022
Ryžový nákyp s tvarohom a ovocím
Foto: Kulinární studio MAFRA
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
600 ml
 štipka
20 g
3 ks
100 g
250 g
1 bal.
200 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme pod tečúcou studenou vodou. Do hrnca dáme variť mlieko so štipkou soli a maslom. Do vriaceho mlieka vsypeme ryžu a na veľmi miernom ohni uvaríme do polomäkka.

  2. 2

    Žĺtky vyšľaháme s 50 g kryštálového cukru dopenista. Do uvarenej ryže vmiešame žĺtkovú penu. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a ovocím.

  3. 3

    Zapekacie misky vymastíme maslom a naplníme do jednej tretiny ryžou, potom pridáme tvarohovú plnku, doplníme ryžou a zapekáme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút.

  4. 4

    Z bielkov vyšľaháme spolu s 50 g kryštálového a citrónovou šťavou sneh. Po 15 minútach pečenia ju navrstvíme na nákyp a dopekáme ešte 15 minút. Po upečení podávame teplé. Ozdobíme čerstvým ovocím. Nákyp môžete servírovať poliaty domácim ríbezľovým alebo malinovým sirupom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia