Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou
Kristián Gabriš a Zdenko Polák
Sushiya Atelier v Rovinke, 9. novembra 2022
Sushiya Atelier v Rovinke, 9. novembra 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov.
1
porcia
porcia
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
150 g (steak) |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
2 PL |
|
Na omáčku ponzu: | |
100 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 ČL |
|
1/2 PL |
|
Na dochutenie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na omáčku ponzu všetky suroviny zmiešame a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Ochutíme soľou, prevaríme a necháme vychladnúť.
- 2
Baby brokolicu a edamame blanšírujeme v osolenej vode. Bielu reďkovku nakrájame na tenké pásiky.
- 3
Tuniaka obalíme v sezame a na pár sekúnd z každej strany grilujeme. Rovnako ogrilujeme aj baby brokolicu.
- 4
Tuniaka, zeleninu aj omáčku naaranžujeme na tanier a podávame.
Tiež tuniak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu