Francúzska fazuľka podľa Katky fotorecept
Foto: majkok
Tento recept som dostal od známej a veľmi ma zaujala netradičná príprava. Musel som ho vyskúšať a dávam vám ho do pozornosti.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, ako na zemiakový šalát. Schladíme, očistíme a nakrájame na 1 cm hrubé kolieska.
-
2
Obalíme v rozšľahanom vajíčku, opražíme z oboch strán a ukladáme na pekáč. Nemusíme ničím mastiť.
-
3
Na druhú vrstvu si na cibuľke opražíme mäsko, ja som dal kuracie, ale je to na vás. Podusíme do mäkka, pridáme horčicu, kečup, korenie, hrášok s mrkvou, soľ, a zelenú fazuľku.
-
4
Túto zmes dáme na zemiaky. Nastrúhaný syr si zmiešame so smotanou a všetko pekne polejeme
-
5
Prikryjeme alobalom a na cca 30 minút necháme piecť pri 220 °C. Potom alobal odstránime a dopečieme do zlatova.
-
6
Podávame s kyslou uhorkou, alebo baraními rohmi či čili omáčkou. Prajem dobrú chuť.
Priznám sa, vyšlo mi na dva pekáče. Jedna várka z Jenskeho skla.