Jablkové jogurtové lievance
Foto: helena10
Suroviny
1 ks väčšie |
|
1,5 PL |
|
1 KL |
|
štipka |
|
2 PL |
|
125 g |
|
200 g |
|
8 g |
|
2 ks väčšie |
|
1 KL |
|
Na vyprážanie: | |
(alebo bravčová masť) |
|
Na hotové lievance: | |
domáci |
|
|
|
|
Postup
-
1
Metličkou vymiešam celé vajce s cukrami a štipkou soli. Primiešam olej, potom jogurt. Nasleduje múka s kypriacim práškom. Do takto vymiešaného cesta nastrúham očistené jablká, pridám škoricový cukor a riadne premiešam lopatkou.
- 2
Vyprážam v troche oleja z oboch strán na lievancovej panvici. Najprv ukladám na kuchynskú utierku.
- 3
Upečené lievance (vyjde 12 ks) som natrela domácim jablkovo-pomarančovým džemom a ešte som k nim pridala biely jogurt s kúskami čerstvých jabĺk. Chutili výborne.
Tiež jablkové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu