Tekvicové rizoto
Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto s krevetami

Gizka Oňová a Peter Varga
z kuchárskej knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni, 7. novembra 2022
Tekvicové rizoto s krevetami
Foto: Z knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni

Toto tekvicové rizoto má krásnu farbu a výbornú chuť. A krevety tomu dávajú korunu.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (maslová alebo hokkaido)
1 ks
250 g
20 ml
600 ml
150 ml
2 ČL
300 g
100 g
3 strúčiky
50 g




Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme. Odoberieme z nej asi 200 g, v malom množstve osolenej vody uvaríme domäkka a rozmixujeme na pyré.

  2. 2

    Zvyšok tekvice nakrájame na kocky. Na časti masla ich spolu s nakrájanou cibuľou opečieme al dente a pridáme k pyré.

  3. 3

    Na olivovom oleji opražíme suchú neumytú ryžu. Zalejeme ju vývarom a vínom, pridáme kurkumu a varíme asi 12 minút.

  4. 4

    Krevety opečieme na 50 g masla s pretlačeným cesnakom, ochutíme čiernym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme k ryži. Premiešame s tekvicou.

  5. 5

    Rizoto podávame so strúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia