Tekvicové rizoto s krevetami
Gizka Oňová a Peter Varga
z kuchárskej knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni, 7. novembra 2022
z kuchárskej knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni, 7. novembra 2022
Foto: Z knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni
Toto tekvicové rizoto má krásnu farbu a výbornú chuť. A krevety tomu dávajú korunu.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g (maslová alebo hokkaido) |
|
1 ks |
|
250 g |
|
20 ml |
|
600 ml |
|
150 ml |
|
2 ČL |
|
300 g |
|
100 g |
|
3 strúčiky |
|
|
|
50 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Tekvicu očistíme. Odoberieme z nej asi 200 g, v malom množstve osolenej vody uvaríme domäkka a rozmixujeme na pyré.
- 2
Zvyšok tekvice nakrájame na kocky. Na časti masla ich spolu s nakrájanou cibuľou opečieme al dente a pridáme k pyré.
- 3
Na olivovom oleji opražíme suchú neumytú ryžu. Zalejeme ju vývarom a vínom, pridáme kurkumu a varíme asi 12 minút.
- 4
Krevety opečieme na 50 g masla s pretlačeným cesnakom, ochutíme čiernym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme k ryži. Premiešame s tekvicou.
- 5
Rizoto podávame so strúhaným parmezánom.
Tiež tekvicové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu