Zeleninová zmes
Zeleninová zmes

Zemiakovo-zelerová kaša so šampiňónmi a s cukrovým hráškom

blissofplants - fotkablissofplants, 16. novembra 2022
2
porcie

Suroviny

 podľa vlastného výberu
1/2 ks
1/2 ks
300 g
200 g
Kaša:
1/2 ks
2 ks veľké
za malú hrsť (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Zeler a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme domäkka. Scedíme, pridáme trochu mlieka a masla, ja používam rastlinné, vy samozrejme kľudne postupujte podľa toho, ako ste zvyknutí. Ochutíme a rozmixujeme do jemnej kaše. Zeler pridá kaši výbornú chuť.

  2. 2

    Na oleji si ideálne vo wok panvici opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou nakrájanou na plátky, pridáme šampiňóny spolu s cukrovým hráškom a opečieme do zlatista. Ochutíme podľa chuti.

  3. 3

    Podávame s kašou. Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerá to veľmi pekne a dobre. Vďaka aj za pripomenutie veľmi dobrej kombinácie zemiakov a zeleru. Už som dávno nerobila.
dvorka
zemiakovo zelerová kaša je skvelá, sem tam robím aj takúto. vždy dávam do zemiakovej kaše polovicu množstva zemiakov a druhú polovicu inej zeleniny podľa toho, akú práve doma mám. a s tou pečenou zeleninkou, samozrejme nemá chybu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia