Kuracie mäso
Kuracie mäso

Čína s kuracím mäskom

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 16. novembra 2022

Výborný obed pre celú rodinu.
Zdroj: Instagram @frommykitchendotcom

Suroviny

400 g
6-7 ks
1 ks
1 ks
1/2 ks
1 hrsť
2 strúčiky
3 PL
200 ml




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky, šampiňóny na väčšie kúsky, mrkvu a papriku na tenké pásiky, cesnak na plátky (nepretláčame).

  2. 2

    Mäso osolíme, okoreníme, obalíme v Solamyle a na troche oleja v hlbšej panvici opražíme do zlatista. Vyberieme z panvice a vo výpeku opečieme šampiňóny (asi minútu). Pridáme mrkvu, papriku, cibuľu, cesnak, arašidy a hrsť šampiňónov. Pár minút všetko spolu opekáme, pridáme sójovú omáčku.

  3. 3

    Potom pridáme späť mäso a zalejeme vo vode rozmiešanou 1,5 PL Solamylu a necháme prevrieť a zhustnúť.

  4. 4

    Keď zmes odstavíme, pridáme na krúžky nakrájanú zelenú časť mladej cibuľky. Podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia