Tekvicové rizoto
mesačník Varecha, 11. novembra 2022
Foto: Shutterstock
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu umyjeme, rozrežeme, stred vydlabeme a nakrájame na väčšie kocky. Vložíme do pekáča, pokvapkáme 2 PL olivového oleja, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, stonkami čerstvého tymianu a hrozienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút.
- 2
Do väčšieho hrnca dáme rozohriať 2 PL olivového oleja, pridáme najemno nasekanú cibuľu a dozlatista opražíme. Prisypeme prepláchnutú a odkvapkanú ryžu, chvíľu restujeme. Prilejeme biele víno, za stáleho miešania ho necháme odpariť, potom zalejeme polovicou horúceho zeleninového vývaru a varíme asi 15 minút, stále podlievame zvyšným vývarom.
- 3
Medzitým upečenú tekvicu bez hrozienok a tymianu rozmixujeme na pyré. Primiešame ho do ryže a chvíľu spolu podusíme na miernom ohni. Nakoniec pridáme strúhaný parmezán a maslo.
- 4
Podávame posypané strúhaným parmezánom a nahrubo drveným korením.
Tiež tekvicové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu