Tekvicové rizoto
Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 11. novembra 2022
Tekvicové rizoto
Foto: Shutterstock
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
30 g
4 stonky
1 ks
320 g
200 ml
1 l
3 PL strúhaný
1 PL




Postup

  1. 1

    Tekvicu umyjeme, rozrežeme, stred vydlabeme a nakrájame na väčšie kocky. Vložíme do pekáča, pokvapkáme 2 PL olivového oleja, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, stonkami čerstvého tymianu a hrozienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút.

  2. 2

    Do väčšieho hrnca dáme rozohriať 2 PL olivového oleja, pridáme najemno nasekanú cibuľu a dozlatista opražíme. Prisypeme prepláchnutú a odkvapkanú ryžu, chvíľu restujeme. Prilejeme biele víno, za stáleho miešania ho necháme odpariť, potom zalejeme polovicou horúceho zeleninového vývaru a varíme asi 15 minút, stále podlievame zvyšným vývarom.

  3. 3

    Medzitým upečenú tekvicu bez hrozienok a tymianu rozmixujeme na pyré. Primiešame ho do ryže a chvíľu spolu podusíme na miernom ohni. Nakoniec pridáme strúhaný parmezán a maslo.

  4. 4

    Podávame posypané strúhaným parmezánom a nahrubo drveným korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia