Shakshouka so špenátom a s fetou
Shakshouka je pôvodom severoafrický recept, ktorý sa stal svetovým vďaka jeho pôvabnej jednoduchosti. Vhodné aj...
V rúre pečené šišky plnené Nutellou
Do misky som dala múku, kryštálový cukor, vanilkový cukor, sušené droždie a premiešalala...
Karí červená šošovica s kokosovým mliekom
Ako prvé si dáme variť ryžu, tak ako sme zvyknutí.
Bryndzové pirohy z tvarohového cesta
Milujem bryndzu a preto som sa rozhodla vyskúšať tento recept, ktorý už mám asi 3 roky odložený...
Sedliacka cuketová baba
Pridávam sem jeden jednoduchý recept, ktorý je dobrý nielen ako ľahký letný obed, ale aj chutná večera....
Paradajkové cestoviny s vodkou
Jeden z ľahších, ale za to veľmi dobrých receptov, na ktoré netreba veľa vecí a...
Ryžové krokety s mozzarellou
Ryžu uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť a následne pridáme 2 žĺtky, na kocky nakrájanú mozzarellu, ...
Pizza z ovsených vločiek a tvarohu
300 g tvarohu zmiešame so 100 g pomletých ovsených vločiek, soľou a vajíčkom. Pripravenú masu...
Hovädzie plátky na horčici
Vymyslieť, čo dobré po sviatkoch uvariť je ťažké... A tak som zvolila hovädzie mäso a nenáročnú prípravu....
Pražskou šunkou plnené kačacie prsia na tokajskom víne
Nedeľný obed z kačacích pŕs, ktoré som plnila pražskou šunkou a dusila na tokajskom víne.
Hovädzie kocky na čiernom pive
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa so zeleninou a s čiernym pivom.
Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....
Palacinky plnené tvarohovou plnkou i marhuľovým džemom
Výborné na obed i na večeru. Palacinkové cesto roky pripravujem podľa tohto osvedčeného receptu.
Pirohy so zemiakovo-bryndzovou náplňou i so slivkovým lekvárom
Chutné tradičné slovenské jedlo s menšími regionálnymi obmenami v názve, surovinách na prípravu cesta, plnkách....
Freekeh so zeleninou
Skúšali ste už freekeh? Ak nie, je čas, už len kvôli prvým štyrom písmenkám „FREE“...
Čínske rezance s kuracím mäsom
Veľmi jednoduchý a chutný recept ako z ázijského bistra :)
Krkovička v medovej marináde
Krkovičku umyjeme, nakrájame na plátky, ktoré po okrajoch narežeme, aby sa pri opekaní neskrúcali....
Bravčové pliecko s marinádou
Veľmi jednoduchý, pre niekoho až asketický recept. Výsledok však stojí za trpezlivosť....
Hrachová kaša s údeným mäsom
Na vojne sme túto kašu volali betón. Nikto nechcel mať vtedy službu v kuchyni....
Hubové teriyaki
Dymom bozkané grilované huby, kombinácia teriyaki, medu, zázvoru a cesnaku, dozdobené sezamom a...
Mini kebaby s tzatziki
Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Zamiešame do mletého mäsa a dochutíme paprikou, korením, ...
Lievance z gréckeho jogurtu
Veľa mojich receptíkov vzniká systémom pokus omyl, kým nenájdem TOP verziu...
Tepsi kebab
Veľmi jednoduché a variabilné jedlo z jedného plechu, ktorého príprava vás stojí naozaj len chvíľku. Výsledkom je voňavé a výborné jedlo pre celú rodinku....