Plnené bataty
Plnené bataty

Pečené bataty plnené pikantnou fazuľou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 17. februára 2023
Pečené bataty plnené pikantnou fazuľou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Sýta a zároveň veľmi dobre stráviteľná dobrota. Mäkučký stred upečených batatov dopĺňa pikantná fazuľa.

4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
na 220 °C

Suroviny

4 ks
3 PL
1/2 ks
2 strúčiky
 štipka
 štipka
2 PL
400 g sterilizovaná
20 g
4 ks
4 plátky
2 ks
1 hrsť
250 g




Postup

  1. 1

    Neošúpané bataty vydrhneme kefkou a osušíme. Pripravíme si 4 kusy papiera na pečenie. Na každý položíme jeden zemiak, potrieme ich zľahka olejom, osolíme a každý samostatne zabalíme do balíčka. Potom ich rozložíme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C. Pečieme asi 80 minút, zvnútra musia byť úplne mäkké.

  2. 2

    Medzitým na panvici zohrejeme zvyšný olej a nadrobno nakrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom orestujeme. Pri­dáme mletý koriander, čili a paradajkový pretlak. Fazule z konzervy preplách­neme a pridáme do panvice. Trochu podle­jeme vodou a prehrejeme.

  3. 3

    V inej panvici rozpustíme maslo a domäkka na ňom po­dusíme na plátky nakrájané šampiňó­ny. Osolíme.

  4. 4

    Asi päť minút pred koncom pečenia ze­miakov položíme na plech plátky slaniny a dochrumkava upečieme.

  5. 5

    Upečené bataty rozrežeme, naplníme ich fazuľou, šampiňónmi, nakrájanou jarnou cibuľkou, špená­tom, upečenou slaninou a podávame s kyslou smotanou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia