Pečené bataty plnené pikantnou fazuľou
mesačník Varecha, 17. februára 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Sýta a zároveň veľmi dobre stráviteľná dobrota. Mäkučký stred upečených batatov dopĺňa pikantná fazuľa.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
4 ks |
|
3 PL |
|
1/2 ks |
|
2 strúčiky |
|
štipka |
|
štipka |
|
2 PL |
|
400 g sterilizovaná |
|
20 g |
|
4 ks |
|
4 plátky |
|
2 ks |
|
1 hrsť |
|
250 g |
|
|
Postup
-
1
Neošúpané bataty vydrhneme kefkou a osušíme. Pripravíme si 4 kusy papiera na pečenie. Na každý položíme jeden zemiak, potrieme ich zľahka olejom, osolíme a každý samostatne zabalíme do balíčka. Potom ich rozložíme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C. Pečieme asi 80 minút, zvnútra musia byť úplne mäkké.
- 2
Medzitým na panvici zohrejeme zvyšný olej a nadrobno nakrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom orestujeme. Pridáme mletý koriander, čili a paradajkový pretlak. Fazule z konzervy prepláchneme a pridáme do panvice. Trochu podlejeme vodou a prehrejeme.
- 3
V inej panvici rozpustíme maslo a domäkka na ňom podusíme na plátky nakrájané šampiňóny. Osolíme.
- 4
Asi päť minút pred koncom pečenia zemiakov položíme na plech plátky slaniny a dochrumkava upečieme.
- 5
Upečené bataty rozrežeme, naplníme ich fazuľou, šampiňónmi, nakrájanou jarnou cibuľkou, špenátom, upečenou slaninou a podávame s kyslou smotanou.
Tiež bataty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu