Kuracie teriyaki s jazmínovou ryžou
Foto: ryzasos
Jednoduché a plné chuti. Také je kuracie teriyaki. Pripravte si ho na večeru a potešte vašich blízkych novým receptom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu uvarte podľa návodu na obale.
- 2
V miske zmiešajte sójovú omáčku, mirin, ryžovú ocot, hnedý cukor, nasekaný cesnak a zázvor. Miešajte až kým sa cukor nerozpustí.
- 3
Kuracie prsia nakrájajte na kocky a marinujte v omáčke.
- 4
Kuracie prsia vyberte z marinády a napichnite na špajle. Kuracie prsia smažte na panvici na sezamovom oleji a potom premiestnite do pekáča a zapekajte na 170 °C 15 minút.
- 5
Medzitým do panvice pridajte zvyšnú marinádu a redukujte ju približne 10 minút.
- 6
Na tanier servírujte uvarenú ryžu, opečené kuracie prsia poliate zredukovanou marinádou. Ozdobte uhorkou, jarnou cibuľkou a sezamovými semiačkami.
Tiež teriyaki:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu