Kuracie teriyaki
Kuracie teriyaki

Kuracie teriyaki s jazmínovou ryžou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 14. februára 2023. Komerčný recept.
Kuracie teriyaki s jazmínovou ryžou
Foto: ryzasos

Jednoduché a plné chuti. Také je kuracie teriyaki. Pripravte si ho na večeru a potešte vašich blízkych novým receptom.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
150 ml
75 ml
50 ml
50 g
1 PL nasekaný
2 cm čerstvý
4 ks
1 ČL
100 g
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu uvarte podľa návodu na obale.

  2. 2

    V miske zmiešajte sójovú omáčku, mirin, ryžovú ocot, hnedý cukor, nasekaný cesnak a zázvor. Miešajte až kým sa cukor nerozpustí.

  3. 3

    Kuracie prsia nakrájajte na kocky a marinujte v omáčke.

  4. 4

    Kuracie prsia vyberte z marinády a napichnite na špajle. Kuracie prsia smažte na panvici na sezamovom oleji a potom premiestnite do pekáča a zapekajte na 170 °C 15 minút.

  5. 5

    Medzitým do panvice pridajte zvyšnú marinádu a redukujte ju približne 10 minút.

  6. 6

    Na tanier servírujte uvarenú ryžu, opečené kuracie prsia poliate zredukovanou marinádou. Ozdobte uhorkou, jarnou cibuľkou a sezamovými semiačkami.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zdá sa to byť dobré, chutná marináda, aj keď neviem, kde by som zohnala Mirin.......
1x malusa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia