Šišky z jablkového cesta bez kysnutia fotorecept
Foto: helena10
Dnes sa patrilo upiecť šišky, lebo nám fašiangy končia dnešným dňom.
Suroviny
1 ks |
|
1,5 PL |
|
2 KL |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
180 g |
|
170 g |
|
1/3 KL |
|
10 g |
|
2 ks |
|
30 g |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Celé vajce vymiešam metličkou s cukrami. Pridám olej, mlieko, vymiešam. Nasledujú múky s kypriacim práškom a soľou. Premiešam vareškou. Vsypem bez šupky nastrúhané jablká a ešte 30 g polohrubej múky, ručne vymiesim riadne cesto.
- 2
Na mierne pomúčenej doske cesto rozvaľkám na hrúbku 10-12 mm a formičkou vykrajujem okrúhle šišky.
- 3
Vyprážam na rozohriatom oleji do zlatista. Asi 1,5-2 minúty z každej strany. Ukladám ich do nádoby na kuchynskú servítku. Na niekoľkých šiškách som na želanie pred vyprážaním spravila prstom dierku.
- 4
Ešte teplé šišky štedro posypem práškovým a trochu vanilkovým cukrom. Dobrú chuť prajem.
Tiež jablkové šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pozdravujem srdečne.🤗