Cuketový šalát
Cuketový šalát

Cuketové carpaccio

ryzasos - fotkaRyža SOS, 13. februára 2023. Komerčný recept.
Cuketové carpaccio
Foto: ryzasos

Ľahký svieži šalát s paradajkami, čili a čerstvou bazalkou, doplnený chrumkavými semienkami z granátového jablka.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
2 ks veľká
1 ks mäsitá
1 ks
1 ks
hrsť
4 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu uvarte podľa návodu na obale.

  2. 2

    Cuketu nakrájajte na tenké plátky.

  3. 3

    V miske zmiešajte nakrájanú paradajku, čili, avokádo a bazalku.

  4. 4

    Uvarenú ryžu rozdeľte na 4 taniere a podávajte spolu s cuketou.

  5. 5

    Navrch cukety pridajte paradajkovú zmes a pokvapkajte olivovým olejom.

  6. 6

    Dochuťte soľou, čiernym korením a posypte zrniečkami z granátového jablka.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia