Francúzske zemiaky
Francúzke zemiaky som tu našiel len z varených zemiakov ja robievam zo surových a mne tak chutia...
Broko-karfi placky aj z parného hrnca
Do parného hrnca dáme brokolicu, karfiól, zemiaky, tie osolíme a dáme pariť na 15...
Kuracie roládky so slaninkou a kari omáčkou z parného hrnca
Kuracie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme oregano, a na každý plát...
Veľkonočný pečený mäsový syrek
... všade sa pečie trošku ináč, každý používa trošku iné suroviny... všetky plnky, mäsové...
Celozrnné cestoviny s bielym tofu a jablkom
Snažím sa konzumovať veľa výrobkov zo sóje a tofu patrí k nim. Nemusí sa pripravovať len...
Omáčka zo štaveľa a hubovo-žihľavová fašírka
Pôstne dni, zelený štvrtok - a tak som si dnes vymyslela toto jedlo... veľmi chutné
Losos na smotane
Lososa si deň vopred naložíme do marinády z olivového oleja a grilovacieho korenia na ryby s citronom....
Pizzové kolieska
tento recept teraz čítal manžel na nete, tak ma poprosil či mu ich neurobím... Syn...
Pôstne kelové závitky
Na Zelený štvrtok nemusí by ťlen tradičný špenát. Spravila som na obed tieto kelové závitky a...
Štiava, šťavel, šóška
Tak a máme tu veľkonočné sviatky a v našej rodine sa počas postnych dní varí štiava...
Francúzske zemiaky trošku inak
Práve som zohnala všetky suroviny na vynikajúce francúzske zemiaky. Je to stará klasika, ale s malým...
Pstruh na bylinkách
Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na...
Zapekané cestoviny
Tento recept som našla asi pred 10 rokmi v nejakom časopise a keď som ho vyskúšala obľúbila...
Morčacie stehná s ananásom
Jeden z najobľúbenejších receptov mojich detí, myslím že pôvodne ho mám z veľmi starého čísla časopisu...
Ratatouille po našom
Ratatouille je tradičný francúzsky zeleninový pokrm. Jeho príprava nie je náročná a výsledok je veľmi chutný....
Cigánske rezne
Tento recept mám zo starej slovenskej kuchárskej knihy a patrí medzi obľúbené recepty v našej rodine.
Špargľa so šunkou a syrovou omáčkou
Pekný deň, tento recept som si v podstate vymyslela , aby som uspokojila všetkých členov...
Vyprážany halloumi v pivovom cestíčku
Asi pred tyzdnom som pridala recept na vyrobu tohto syra. Dnes pridavam este jeden...
Sumec na špenáte
Očisteného sumca nakrájame na filety. Zľahka dochutíme. Na panvici speníme maslo, pridáme špenátové listy, ...
Kuracie omelety
Toto jedlo je experiment, keď už gazdinká naozaj nevie, čo do hrnca. Pre nás bol experiment...
Kuracie prsia v lístkovom ceste
Tento recept som videla pripravovať v relácii Bez servítky a hneď sa mi zapáčil, tak som ho...
Diabolské karé na zemiakovej placke
Zemiakové placky: Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme vajíčka, cesnak, múku, osmaženú slaninku s cibuľkou,...
Ryba so špenátovo - hubovou omáčkou
V tomto recepte je mozne pouzit pollock, lososa alebo inu rybu podla vlastnej chute.
Kapustové guľky v šampiňónovej omáčke
Kapustu (mne stačila polovica) nastrúhame. Za mňa to spravil kuchynský robot.
Mleté mäso v čepcovej sieťke
Mleté mäso je u nás obľúbené, pre jeho široké možnosti použitia. Včera som ho zabalila do...
Tuniakové cestoviny s pestom, olivami a hubami
Po veľmi dlhej dobe som sa rozhodla, že si spravím cestoviny, keď už si varím...
Zapekané plnené šampiňóny
Toto jedlo je dokonalé svojou chuťou, za nápad použiť mafinovú formu a aj za recept vďačím...
Hovädzí steak so špenátom
... príprava dobrého steaku trvá 10 až 18 dní, lebo tak dlho trvá pokiaľ je hovädzie...
Teľacia sviečkovica na strapačkách
Strapačky: Udusenú kapustu na masti zmiešame s cibuľkou a slaninkou, do ktorej sme pridali rascu a...