Foto: miskamm
Je to trochu upravená verzia.. ale ako sa vraví 100 ľudí 100 chutí… tak dobrú chuť
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 ks |
|
6 ks |
|
300 g alebo klobása |
|
3 PL alebo jogurt |
|
2 PL na vymastenie pekáča |
|
1 PL alebo masť |
|
1 PL celá na posypanie |
|
1-2 PL |
|
|
|
na dochutenie |
|
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme v studenej vode a dáme variť asi na 30 minút. Väčšie zemiaky necháme aj dlhšie. Pridáme vajíčka a uvaríme ich natvrdo. Zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Ošúpeme. Potom ich nakrájame na kolieska. Vajíčka opláchneme pod studenou vodou a ošúpeme. Necháme vychladnúť a nakrájame pozdĺž na kolieska.
-
2
Cibuľku nakrájame na plátky a opražíme na masti alebo oleji. Odložíme si na tanierik. Klobásku alebo salámu nakrájame na kolieska. Pekáč si vymastíme malsom. Vejárovito poukladáme zemiaky, vajíčka, salámu a trochu orestovanej cibuľky. Prvú vrstvu posolím, pokorením a posypem rascou a bylinkami. Postup opakujem 2-3 krát.
-
3
Vrch potrieme kyslou smotanou (môžeme zmiešat s 1-2 PL mlieka) a dáme zapiecť do predohriatej rúry asi tak na 20-30 minút.
Diskusia k receptu