Bravčové karé na srbský spôsob fotorecept

pusta - fotkapusta, 4. augusta 2012 16:58
Ďalšie recepty »
Bravčové karé na srbský spôsob (fotorecept)Foto: pusta

Sezóna papriky a paradajky je v plnom prúde a uprostred leta dobre padne jedlo s nimi pripravené. Dnes som robila rezne z bravčového karé a pripravila som ho na srbský spôsob. Máme radi mäsko na šťave, príprava je jednoduchá, nenáročná a šťavička má výbornú letnú chuť po paradajkách a paprike.

4-5
porcie
30 min
príprava
45 min
na 80 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčové karé bez kosti som pokrájala na rezne.

    Bravčové karé na srbský spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne som po obvode nakrojila, aby sa pri opekaní nekrútili a vyklepala som ich .

    Bravčové karé na srbský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyklepané rezne som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením z oboch strán, nechala som ich v chlade 1 hodinku odpočinúť.

    Bravčové karé na srbský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistenú cibuľku som pokrájala na kocky.

    Bravčové karé na srbský spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Olúpala som strúčiky cesnaku.

    Bravčové karé na srbský spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Papriku som pokrájala na prúžky a paradajky na tenšie mesiačiky. Ak nemáte práve čerstvú zeleninku, môžete použiť domáce lečo, najmä v zime.

    Bravčové karé na srbský spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravené mäsko som prudko opiekla z oboch strán v hrnci na rozpálenom oleji - cca 4+4 minúty.

    Bravčové karé na srbský spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Opečené rezne som vybrala na tanier.

    Bravčové karé na srbský spôsob (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vo výpeku som orestovala mierne posolenú cibuľku takmer do hneda s malým prídavkom vody. Posolená cibuľka skôr zmäkne.

    Bravčové karé na srbský spôsob (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podliatie vodou som opakovala celkom 3x za usilovného odškrabávania chutného mäsového výpeku, cibuľka sa týmto procesom ľahko rozpadne a vytvorí výbornú šťavičku.

    Bravčové karé na srbský spôsob (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pridala som obe mleté papriky a nechala som ich za stáleho miešania rozpustiť.

    Bravčové karé na srbský spôsob (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Vložila som opečené mäsko, podliala horúcou vodou, len do výšky rezňov, vo výsledku nemá byť veľa šťavy a ani nemá byť hustá, nezahusťuje sa múkou! Prikryté som dusila na miernom ohni asi 30 minút, kým mäsko nezmäklo. Pozor, nesmie sa rozvariť! Občas som premiešala a podliala trochou horúcej vody, aby sa nepripálilo.

    Bravčové karé na srbský spôsob (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Ked bolo mäsko takmer mäkké, pridala som pokrájanú papriku a paradajky, spolu som dusila už len 10 minút, aby sa zelenina nerozvarila. Ked bolo hotovo, pridala som rozotrtý cesnak a nechala prikryté ešte postáť, aby sa šťavička pekne prevoňala.

    Bravčové karé na srbský spôsob (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Podávala som s dusenou ryžou a ľadovým hlávkovým šalátom.

    Bravčové karé na srbský spôsob (fotorecept) - obrázok 14
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist