Foto: pusta
Sezóna papriky a paradajky je v plnom prúde a uprostred leta dobre padne jedlo s nimi pripravené. Dnes som robila rezne z bravčového karé Zobraziť celý popisSezóna papriky a paradajky je v plnom prúde a uprostred leta dobre padne jedlo s nimi pripravené. Dnes som robila rezne z bravčového karé a pripravila som ho na srbský spôsob. Máme radi mäsko na šťave, príprava je jednoduchá, nenáročná a šťavička má výbornú letnú chuť po paradajkách a paprike.
porcie
príprava
na 80 °C
Suroviny
600 g |
|
1 ks |
|
1 - 2 strúčiky podľa veľkosti |
|
1 Cl |
|
1 Cl |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
na podliatie |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Bravčové karé bez kosti som pokrájala na rezne.
-
2
Rezne som po obvode nakrojila, aby sa pri opekaní nekrútili a vyklepala som ich .
-
3
Vyklepané rezne som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením z oboch strán, nechala som ich v chlade 1 hodinku odpočinúť.
-
4
Očistenú cibuľku som pokrájala na kocky.
-
5
Olúpala som strúčiky cesnaku.
-
6
Papriku som pokrájala na prúžky a paradajky na tenšie mesiačiky. Ak nemáte práve čerstvú zeleninku, môžete použiť domáce lečo, najmä v zime.
-
7
Pripravené mäsko som prudko opiekla z oboch strán v hrnci na rozpálenom oleji - cca 4+4 minúty.
-
8
Opečené rezne som vybrala na tanier.
-
9
Vo výpeku som orestovala mierne posolenú cibuľku takmer do hneda s malým prídavkom vody. Posolená cibuľka skôr zmäkne.
-
10
Podliatie vodou som opakovala celkom 3x za usilovného odškrabávania chutného mäsového výpeku, cibuľka sa týmto procesom ľahko rozpadne a vytvorí výbornú šťavičku.
-
11
Pridala som obe mleté papriky a nechala som ich za stáleho miešania rozpustiť.
-
12
Vložila som opečené mäsko, podliala horúcou vodou, len do výšky rezňov, vo výsledku nemá byť veľa šťavy a ani nemá byť hustá, nezahusťuje sa múkou! Prikryté som dusila na miernom ohni asi 30 minút, kým mäsko nezmäklo. Pozor, nesmie sa rozvariť! Občas som premiešala a podliala trochou horúcej vody, aby sa nepripálilo.
-
13
Ked bolo mäsko takmer mäkké, pridala som pokrájanú papriku a paradajky, spolu som dusila už len 10 minút, aby sa zelenina nerozvarila. Ked bolo hotovo, pridala som rozotrtý cesnak a nechala prikryté ešte postáť, aby sa šťavička pekne prevoňala.
-
14
Podávala som s dusenou ryžou a ľadovým hlávkovým šalátom.
No mne ostáva zjesť len nejaké jabĺčko.
dakujem.
dakujem za nádherné foto, ktoré si pridala :-)))