Boršč

jokin - fotkajokin, 31. júla 2012
Boršč
Foto: jokin

Prvý krát som varil boršč. Recept som si poskladal z viacerých receptov. Nám chutil, tak Vám prekladám výsledný recept.

5-6
porcií

Suroviny

300 g
500 g z pliecka
400 g
200 g
100 g
100 g
200 g
1 stúčik
100 g
2 PL
1,5 KL
2 ks
1/3 KL
1,5 PL
250 g
200 g
150 ml
1500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie rebrá som dal variť do kuchty . Po hodine varenia som ich vybral, už boli uvarené. Do kucty som teraz dal variť bravčové mäso pokrájané na menšie kusy, spolu s pokrájanou kapustov. K mäsu a kapuste som pridal soľ, korenie a bobkový list a varil som to ďalších 25 minút. Po tomto čase bolo mäso aj kapusta uvarená, tak som do kuchty pridal pokrájané zemiaky, kuchtu som zavrel a ako sa natlakovala, tak som vypol plameň, aby sa zemiaky nerozvarili. Takto to vyzeralo po skončení varenia. Do vývaru som pridal aj hovädzie mäso obrané z rebra.

    Boršč - obrázok 1
  2. 2

    Pokaľ sa my varilo mäso, tak som si uvaril dve menšie cvikle. --Očistenú zeleninu som pokrájal a dal restovať na panvicu k osmaženej cibuľke. Po chvíľke som ju zakryl a dusil do zmäknutia. Do udusenej zeleniny som pridal pokrájanú cviklu, kečup a ešte tak minútu podusil aby sa prepojoli chute.

    Boršč - obrázok 2
  3. 3

    Udusenú zeleninu som pridal k uvarenému mäsu, Ešte som boršč dochutil vodou z kvasenej kapusty, nechal som ho v zavretej kuchte pol hodinky odpočívať a mohli sme ísť jesť. Na tanieri si každý pridal smotany a už sme boli všetci v siedmom nebi.

    Boršč - obrázok 3

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Vyzerá výborne len ja nie som zástanca pridávať kečup, namiesto toho by som dala par.pretlak. Asi si cez víkend uvarím, urobil si mi chute.
grandma ani ja som nedával kečup to je preklep išiel tam pretlak v surovinách je to dobre. Čítaš ozaj pozorne si prvá čo si to všimla.

Pridaj komentár k receptu: