Foto: jokin
Prvý krát som varil boršč. Recept som si poskladal z viacerých receptov. Nám chutil, tak Vám prekladám výsledný recept.
porcií
Suroviny
300 g |
|
500 g z pliecka |
|
400 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
1 stúčik |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1,5 KL |
|
2 ks |
|
1/3 KL |
|
1,5 PL |
|
250 g |
|
200 g |
|
150 ml |
|
1500 ml |
|
Postup
-
1
Hovädzie rebrá som dal variť do kuchty . Po hodine varenia som ich vybral, už boli uvarené. Do kucty som teraz dal variť bravčové mäso pokrájané na menšie kusy, spolu s pokrájanou kapustov. K mäsu a kapuste som pridal soľ, korenie a bobkový list a varil som to ďalších 25 minút. Po tomto čase bolo mäso aj kapusta uvarená, tak som do kuchty pridal pokrájané zemiaky, kuchtu som zavrel a ako sa natlakovala, tak som vypol plameň, aby sa zemiaky nerozvarili. Takto to vyzeralo po skončení varenia. Do vývaru som pridal aj hovädzie mäso obrané z rebra.
-
2
Pokaľ sa my varilo mäso, tak som si uvaril dve menšie cvikle. --Očistenú zeleninu som pokrájal a dal restovať na panvicu k osmaženej cibuľke. Po chvíľke som ju zakryl a dusil do zmäknutia. Do udusenej zeleniny som pridal pokrájanú cviklu, kečup a ešte tak minútu podusil aby sa prepojoli chute.
-
3
Udusenú zeleninu som pridal k uvarenému mäsu, Ešte som boršč dochutil vodou z kvasenej kapusty, nechal som ho v zavretej kuchte pol hodinky odpočívať a mohli sme ísť jesť. Na tanieri si každý pridal smotany a už sme boli všetci v siedmom nebi.
Nornálne sa mi zbiehajú slinky...
Malo byť normálne, chyba sa stala ...