Vypukol čas cukín, tekvíc a patizónov. Na to všetko máme 1000 receptov ale aj tak som sa rozhodla, že pridám recept na čosi, čo Zobraziť celý popisVypukol čas cukín, tekvíc a patizónov. Na to všetko máme 1000 receptov ale aj tak som sa rozhodla, že pridám recept na čosi, čo doma voláme cukinové lievance. Je to jedlo bleskovo hotové, zdravé a ešte aj dobré. So zemiakmi a šalátom - ideálny letný obed. Rýchly a ľahký.
Postup
-
1
Cukinu postrúhame. Netreba na jemno, stačí na hrubšie.
- 2
Pridáme žĺtka, múku, soľ a cesnak a dobre premiešame. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov.
- 3
Z cesta kladieme dvoma polievkovymi lyžicami do horúceho oleja kôpky ako na lievance a z oboch strán opečieme. Na obrúsku necháme odsať prebytočný tuk.
- 4
Ja osobne dávam cesto do lievancovej panvice iba slabo potretej olejom a výsledkom sú úhľadné kolieska, na ktoré si deti, keď boli malé, kreslili kečupom alebo tatarkou smajlíky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu