Cukinové lievance

rea1 - bez fotkyrea1, 3. augusta 2012

Vypukol čas cukín, tekvíc a patizónov. Na to všetko máme 1000 receptov ale aj tak som sa rozhodla, že pridám recept na čosi, čo doma voláme cukinové lievance. Je to jedlo bleskovo hotové, zdravé a ešte aj dobré. So zemiakmi a šalátom - ideálny letný obed. Rýchly a ľahký.

Suroviny

0,5 kg , tekvica, patizón
3 PL
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukinu postrúhame. Netreba na jemno, stačí na hrubšie.

  2. 2

    Pridáme žĺtka, múku, soľ a cesnak a dobre premiešame. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov.

  3. 3

    Z cesta kladieme dvoma polievkovymi lyžicami do horúceho oleja kôpky ako na lievance a z oboch strán opečieme. Na obrúsku necháme odsať prebytočný tuk.

  4. 4

    Ja osobne dávam cesto do lievancovej panvice iba slabo potretej olejom a výsledkom sú úhľadné kolieska, na ktoré si deti, keď boli malé, kreslili kečupom alebo tatarkou smajlíky.

Diskusia k receptu

marianne69
no vida,presne taketo nieco hladam,mam malu cuketku,receptik presne pre nu,dam ich na peciaci papier do rury.vdaka:-)
menet
Sú vynikajúce, aj moja sestra ich doma začala robiť a všetci si ich chvália :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha