Králičie stehná v šalviovej omáčke
Vladimír Ďurta
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 31. júla 2012
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 31. júla 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králičie stehná umyjeme, dôkladne osušíme, nasolíme, okoreníme a pečieme v rúre pri nízkej teplote – približne 160 oC.
- 2
Medzitým pripravíme omáčku. Na panvičke orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme smotanu a šalviu.
- 3
Žemľovú tortičku pripravíme namočením rožkov do mlieka a ich následným vyžmýkaním. Z hmoty sformujeme tortičky a vložíme do hrnca nad paru (ako pri parených buchtách).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu