Domáca jablková žemľovka
Vladimír Ďurta
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 1. augusta 2012
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 1. augusta 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rožky nakrájame na kolieska, namáčame v mlieku a rozložíme na vymastený pekáč.
- 2
Na spodnú vrstvu dáme tvaroh, ktorý sme zmiešali s vanilkovým cukrom, podľa chuti osladili a na túto vrstvu uložíme ochutené jablká a hrozienka.
- 3
Prikryjeme ďalšou vrstvou nakrájaných a namočených rožkov. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 oC.
- 4
Náš tip: Tradičné pečivo skúste nahradiť sladkým, ako sú briošky alebo vianočka. Povrch žemľovky môžete pokryť tuhým snehom z bielkov, ktoré sa krásne zapečú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu