Domáca jablková žemľovka

Vladimír Ďurta
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 1. augusta 2012
Domáca jablková žemľovka
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
20 g
300 g
1000 g




Postup

  1. 1

    Rožky nakrájame na kolieska, namáčame v mlieku a rozložíme na vymastený pekáč.

  2. 2

    Na spodnú vrstvu dáme tvaroh, ktorý sme zmiešali s vanilkovým cukrom, podľa chuti osladili a na túto vrstvu uložíme ochutené jablká a hrozienka.

  3. 3

    Prikryjeme ďalšou vrstvou nakrájaných a namočených rožkov. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 oC.

  4. 4

    Náš tip: Tradičné pečivo skúste nahradiť sladkým, ako sú briošky alebo vianočka. Povrch žemľovky môžete pokryť tuhým snehom z bielkov, ktoré sa krásne zapečú.

Diskusia k receptu

astheart
Dělám podobně, akorát do toho mléka ještě zašlehám vejce a povrch žemlovky před pečením pokryji vločkami másla.
evanaaa
Toto je príliš jednoduchý recept, robím tiež s vajíčkami, trochu zložitejšie, je jemná tá žemlovka pootm, najmä ak sa vajcia scukrom vymiešajú, do nich zamiešam rožky a sneh. A robila som párkrát aj z vianočky.
jandalog
Tiež si myslím,že je to lepšie,keď sa namáčaju rožky do mlieka s rozšľahaným vajíčkom a na vrch s pokladú plátky masla.Už sa na to teším.
gombickaaa
Podobne sa da urobit ale zravsie ked namiesto rozkov date vrstvy z uvareneho pšena. Je to siceskor nakyp ale chuti to podobne- tvaroh, jablcka... Mnam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia