Bravčové karé na chrene

snahulak - fotkasnahulak, 31. júla 2012

Tento recept mám od pána Ondreja, múdreho človeka, svetobežníka, svetoznalca a vtipkára. Jedlo odporúčam zaradiť medzi diétami, teda keď jednu človek skončí a má Zobraziť celý popisTento recept mám od pána Ondreja, múdreho človeka, svetobežníka, svetoznalca a vtipkára. Jedlo odporúčam zaradiť medzi diétami, teda keď jednu človek skončí a má potrebu konečne sa dobre najesť. Zapíjame vychladeným pivkom (napr. čierny Šariš) a uškodiť nemôže ani dobré a tiež vychladené vínko (napr. Sauvignon Rossé)

Suroviny

1 kg
1-2 PL
2-3 dcl
1 ks
250 g
1,5 dcl




Postup

  1. 1

    Chudé vykostené bravčové karé (môžu byť aj morčacie prsia) zo všetkých strán posolíme, pokoreníme, potrieme horčicou a posypeme majoránkou. Vložíme do drôteného košíka (bývajú pribalené ku kuchtám) abo na dierkovaný rozkladací rošt na zohrievanie knedle. Vložíme do primeraného hrnca, podlejeme vodou a zakryté dusíme (cca 1 hod.) Ak sa voda odparuje - dolievame!

  2. 2

    Keď je mäso udusené (preveríme vpichom ihlicou, špáradlom, špajdlou...), vyberieme ho na lopárik a akurátno nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky. Do šťavy/vývaru v hrnci nasypeme cerstvo nastrúhaný chren a prevaríme. Pridáme téglik smotany a mlieko, opäť povaríme. Podľa potreby osolíme, opatrne vložíme plátky mäsa. Dbáme, aby zostali všetky ponorené! Ešte raz necháme krátko prevrieť.

  3. 3

    Podávame na taniere s nakrájanou knedľou...

Diskusia k receptu

arasidka
Zaujímavý postup, chren môžem bársjaký, a to je dobrý nápad, chrenová omáčka je dobrá v každom ročnom období. A keď dobre "reže", aj ci to mozeg prečiščí. / gramatykári , odpuscite, ale neskaj sa mi scelo po mojem písat)
arasidka
P.S. ale dnes máme k obedu pravé myjavské tvarohové buchty !!
sovka62
Téééda, keby som mala pri ruke čerstvý chren, bolo by to zajtra na večeru. Vyzerá to náramne dobre, šikovné varenie v jednom hrnci a knedľu mám od soboty v mrazáku, dobrú, domácu. Ale na chren musíme počať do septembra (lebo sa kope len v mesiacoch, ktoré majú v názve "r". Alebo naše superbordely, pardon, supermarkety, aj toto prekonali? V každom prípade ukladám.
arasidka
sovka, nevidela som ho ani v jednom "superbordeli".Jedine riadne naložený, jak Francek po výplace.
arasidka
Ale dnes mi "došla" horčica- teda, treba ju kúpiť,jejdanenky , jak sa vyberiem do obchodu já, bude to setsakramentsky drahá horčica!
tori111222
pri jednej chrenovej omáčke vraj treba na tri krát plakať.. prvý: keď sa strúha..druhý ? keď sa je a tretí: ??????? vtedy je vraj najzdravší chren ;D)))...mám rada chrenovú omáčku.. super
janger
@snahulak , ( mas podarene meno, take zimne ☺), varila som podla teba...teda aspon tak trosku. Nejake zmeny boli, ale tvoj recept mi bol inspiraciou. Pouzila som morcacie maso. Chren som nemala cerstvy, tak som musela dat taky z pohara. Pouzila som sladku smotanu namiesto kyslej a do tej omacky som dala aj trosku slaninky, co som mala este v chladnicke. Musim pochvalit, pochutili sme si ☺ velmi... Moj muz vobec nie je na omacky, ale teda velmi si pochvaloval. Tak dakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia