Lečo s klobásou fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 6. augusta 2012
Lečo s klobásou  (fotorecept)
Foto: babkamt

Kúpila som si pikantnú klobásu a pálivú papriku. Nič mi už nebráni uvariť na obed lečo.Spomenula som si , ako ho varila Gizi nény.Maďarka Zobraziť celý popisKúpila som si pikantnú klobásu a pálivú papriku. Nič mi už nebráni uvariť na obed lečo.Spomenula som si , ako ho varila Gizi nény.Maďarka ako repa. Dávala do štipľavého leča aj trošku cukru.

Suroviny

1 ks
1 čl




Postup

  1. 1

    Paradajky sparím vriacou vodou a stiahnem šupku. Potom ich pokrájam.

    Lečo s klobásou  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji udusím cibuľu a opečiem klobásu. Dala som aj čajovú lyžičku cukru.

    Lečo s klobásou  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Papriku umyjem , vyberiem jadrovník. Nakrájam ju na prúžky. Pozor! Nechytať si oči rukami.

    Lečo s klobásou  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na udusenú cibuľu dám nakrájanú zeleninu. Osolím a pridám aj mleté čierne korenie. Dusím do polomäkka. Nemám rada rozvarenú papriku.

    Lečo s klobásou  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým sa zelenina dusí , tak si pripravím vajíčka. Nerada s nimi varím. Majú tvrdú škrupinu , zle sa rozbíjajú.

    Lečo s klobásou  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec pridám do leča vajíčka. Nechám ich stuhnúť. Mali sme k leču dobrý čerstvý chlieb. Prajem dobrú chuť. Viem , že niekto namiesto vajíčok pridáva do leča ryžu. Ja mám radšej s vajcom.

    Lečo s klobásou  (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

fialka49
Bez leča by sa mi nerátalo ani leto, ani jeseň a v zime regál v komore bez leča by mi bol hanbou.
Aj keď zaváram lečo, pridávam doň cukor. Také nám veľmi chutí.
kimlo
Tak toto je poriadne lečo! Hutné, pálivé a s riadnou klobásou... bez sóje, tofu, a podobných pánskych huncútstiev... :-)
babkamt
@izabella929 ďakujem. @fialka49 cukor v štipľavom je super. Tiež si zaváram pár pohárov na zimu. @medovn íček budeš mať rýchlu a chutnú večeru. @kimlo ja neviem prísť na chuť tým pánskym huncútsvám. Tiež radšej použijem kvalitnú klobásu.
1x 2010
marienka44
@Babkamt ,aj ja mam velmi rada leco. Narobila si mi chut. Mohla by som jest leco kazdy den.
Len ja mam iny postup, ako varia nasi madarski spolubcania.:
Na usmazenu cibulu a klobasu /kabanos ap/ davame ako prve paradajky. Tie potrebuju dlhsiu dobu na ich rozvarenei na stavu. paradajky nesupem, pod kozkou je najviac vitaminov. Az neskor pridam pokrajanu papriku, takze je po dohotoveni chrumkava.
Zda sa mi na obrazku, ze si dala vela vajec. To sa mi zda plytvanie. 1-2 ks staci. Cukor rozhodne treba pridat /aj 1 PL/, lebo je to ako chutovy katalyzator. Mama vzdy hovorievala, ze kde su paradajky, tam vsade patri cukor. Asi preto, ze su kysle.
Tak uz idem do kuchyne a spravim si leco, len menej vajec. :-)
Dakujem za inspiraciu.
1x dosa
katka1804
Aj ja presne takto robím lečo s klobáskou. Len tie vajíčka sú od sliepočky
snahulak
Éééch Lečko! To je ono, na tom som vyrástol...
Nemusí byť vždy klobása, ja používam aj prerastenú slaninku, tú pokrájam na drobno, po vyškvarení pridám cibulu, osmahnem, pridám papriku na prúžky a tiež krátko podusím (kým pustí štávu - nemám rád rozvarenú papriku ani inú zeleninu). Potom pridávam rajčiny. Do leča ich nešúpem, veď je to lečo!
Cukor dávam aj ja, vylepšuje to chuť.
Vajíčka za záver a stačí jedno - dve, veď je to lečo, nie praženica!
Musí to byť pikantné a nie rozvarené na kašu!
Rajčín dávam vždy viac ako papriky. Chutí mi k tomu celozrné pečivo a DOBRÁ RADA - zistil som, že pečivo (žemličky, rožky...)netreba dávať do igelitových/microténových sáčkov, lebo potom zvädne a zostane mľandravé. Mám od Nemcov zopár plátených tašiek, keď tam nahádžem pečivo, hoci aj ešte teplé, zostane až do druhého dńa suché a chrumkavé...
orchidea
robievam také lečo, hlavne v lete keď je čerstvá zeleninka v záhrade...
tothka
Také lečo by som mohla robiť aj každý deň, dedko by sa vôbec nehneval. Má ho veľmi rád, hlavne nech je veľa klobásy a nech je štipľavé.
babkamt
@tothka nepálivé lečo robím len vtedy , keď je u nás vnučka. Máme radi aj plnenú papriku ak aspoň trochu štípe.
paella
V Madarsku, ktoré je krajinou vzniku leča, do leča nedávajú ani vajcia a ani klobásu.
Lečo je zlozené z cibule, rajčín a papriky.
kimlo
@2010 (29.2.2016 15:11)

no jo.. tam je vajec a vajec.. a klobás... :-)
monty469
Lečo jedine s klobáskou:-) Už sa teším , keď budú v záhradke čerstvé paradajky a papriky .A tých prepeličích vajec som toľko pokope ešte nevidela. Jednoznačne 5*
mindalka
Oberám poslednú papriku a paradajky. Jasné, že urobím lečo. Pridám aj čili papričky, klobásku a vajíčka. Už sa teším. Dnes bude takýto mňamkový nedeľný obed. A skoro som zabudla: pridám aj cuketu pokrájanú na mesiačiky. To je dobrota!
babkamt
@Mindalka (25.9.2016 12:13)

Ja mám tiež ešte v záhrade papriku. Navnadila si ma. Aj ja si spravím trochu leča. S cuketou som ešte neskúšala.
babkamt
@Mindalka (25.9.2016 12:13)

Ja mám tiež ešte v záhrade papriku. Navnadila si ma. Aj ja si spravím trochu leča. S cuketou som ešte neskúšala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia