Foto: babkamt
Kúpila som si pikantnú klobásu a pálivú papriku. Nič mi už nebráni uvariť na obed lečo.Spomenula som si , ako ho varila Gizi nény.Maďarka Zobraziť celý popisKúpila som si pikantnú klobásu a pálivú papriku. Nič mi už nebráni uvariť na obed lečo.Spomenula som si , ako ho varila Gizi nény.Maďarka ako repa. Dávala do štipľavého leča aj trošku cukru.
Postup
-
1
Paradajky sparím vriacou vodou a stiahnem šupku. Potom ich pokrájam.
-
2
Na oleji udusím cibuľu a opečiem klobásu. Dala som aj čajovú lyžičku cukru.
-
3
Papriku umyjem , vyberiem jadrovník. Nakrájam ju na prúžky. Pozor! Nechytať si oči rukami.
-
4
Na udusenú cibuľu dám nakrájanú zeleninu. Osolím a pridám aj mleté čierne korenie. Dusím do polomäkka. Nemám rada rozvarenú papriku.
-
5
Kým sa zelenina dusí , tak si pripravím vajíčka. Nerada s nimi varím. Majú tvrdú škrupinu , zle sa rozbíjajú.
-
6
Nakoniec pridám do leča vajíčka. Nechám ich stuhnúť. Mali sme k leču dobrý čerstvý chlieb. Prajem dobrú chuť. Viem , že niekto namiesto vajíčok pridáva do leča ryžu. Ja mám radšej s vajcom.
Aj keď zaváram lečo, pridávam doň cukor. Také nám veľmi chutí.
Len ja mam iny postup, ako varia nasi madarski spolubcania.:
Na usmazenu cibulu a klobasu /kabanos ap/ davame ako prve paradajky. Tie potrebuju dlhsiu dobu na ich rozvarenei na stavu. paradajky nesupem, pod kozkou je najviac vitaminov. Az neskor pridam pokrajanu papriku, takze je po dohotoveni chrumkava.
Zda sa mi na obrazku, ze si dala vela vajec. To sa mi zda plytvanie. 1-2 ks staci. Cukor rozhodne treba pridat /aj 1 PL/, lebo je to ako chutovy katalyzator. Mama vzdy hovorievala, ze kde su paradajky, tam vsade patri cukor. Asi preto, ze su kysle.
Tak uz idem do kuchyne a spravim si leco, len menej vajec. :-)
Dakujem za inspiraciu.
Nemusí byť vždy klobása, ja používam aj prerastenú slaninku, tú pokrájam na drobno, po vyškvarení pridám cibulu, osmahnem, pridám papriku na prúžky a tiež krátko podusím (kým pustí štávu - nemám rád rozvarenú papriku ani inú zeleninu). Potom pridávam rajčiny. Do leča ich nešúpem, veď je to lečo!
Cukor dávam aj ja, vylepšuje to chuť.
Vajíčka za záver a stačí jedno - dve, veď je to lečo, nie praženica!
Musí to byť pikantné a nie rozvarené na kašu!
Rajčín dávam vždy viac ako papriky. Chutí mi k tomu celozrné pečivo a DOBRÁ RADA - zistil som, že pečivo (žemličky, rožky...)netreba dávať do igelitových/microténových sáčkov, lebo potom zvädne a zostane mľandravé. Mám od Nemcov zopár plátených tašiek, keď tam nahádžem pečivo, hoci aj ešte teplé, zostane až do druhého dńa suché a chrumkavé...
Lečo je zlozené z cibule, rajčín a papriky.
ts,ts,ts:-))), z osobnej skúsenosti viem, že dávajú a stačí si zadať vo vyhľadávači obrázkov "lecsó", vyhodí ti ich tiež dosť www.google.sk/search?q=lecs%C3%B3&espv=2&biw=...
co je skor zaujmave ked si dame do googla tradicny turecky recept menemen
www.google.sk/search?q=lecs%C3%B3&espv=2&biw=...
no jo.. tam je vajec a vajec.. a klobás... :-)
Ja mám tiež ešte v záhrade papriku. Navnadila si ma. Aj ja si spravím trochu leča. S cuketou som ešte neskúšala.
Ja mám tiež ešte v záhrade papriku. Navnadila si ma. Aj ja si spravím trochu leča. S cuketou som ešte neskúšala.