Foto: jody
Jedna z verzií ´námorníckeho mäsa´ ako mi odporúčala kolegyňa. Veľmi sýte. Skúste. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeler nasekáme na drobno, alebo postrúhame. Z mäsa nakrájame tenké rezníky, ja nevyklepávam.
-
2
Mäso postupne poopekáme v horúcom tuku a odložíme na bok.
-
3
Do výpeku šupneme zo tri nasekané cibule a poriadne opečieme. Ďalšiu cibuľu budeme potrebovať pod tarhoňu a ďalšiu na servírovanie.
-
4
Prisypeme pokrájaný zeler a poopekáme.
-
5
Vrátime mäso do hrnca, posolíme, poprášime hodnou dávkou čerstvo zomletého korenia, podlejeme vodou a dusíme.
-
6
Tesne pred dokončením pridáme k zmesi hrášok, povaríme a šupneme tam ešte rajčinový pretlak. Nehustila som ničím.
-
7
Na servírovanie budeme potrebovať nastrúhaný syr, postrúhané na tvrdo uvarené vajíčka a na drobno nasekanú cibuľu.
-
8
Naložíme tarhoňu, mäso so šťavou, na mäso nasypeme surovú cibuľku, navrstvíme syr a vajíčka.
-
9
Prajem dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu