Foto: miskamm
Je to taká verzia kotlíkového gulášu. Ja túto polievku varievam v kuchte a veľmi mi (aj mojím návštevníkom) chutí.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso najkrájame na stredne veľké kocky. Cibuľu očistíme a najkrájame na malé kúsky. Cesnak ošúpeme. Zemiaky dobre umyjeme a prekrojíme na štvrťky. Paradajky nakrojíme na kríž a zalejeme vriacou vodou na 3-5 minút. Potom stiahneme šupku a nakrájeme na stredne veľké kúsky. Papriku očistíme a najkrájame na väčšie kúsky. Chilli(čili) papričku nakrájame na jemno.
-
2
Na horúcom oleji opražíme mäso. Keď je mäso zo všetkých strán dobre opečené, pridáme cibuľu, cesnak a čilipapričku. Po 2-3 minútach pridáme rascu, soľ, korenie, polovicu zemiakov, bujón a asi pol litra vody.
-
3
Kto má kuchtu varí pod tlakom približne 20 minút, kto nie, varí kým mäso nie je polomäkké. Pridáme papriku, paradajky a zvyšné zemiaky. Varíme kým mäso nie je mäkké. Dochutíme a podávame s čerstým chlebíkom.
Diskusia k receptu