Kuchtový guláš

stefanm - fotkastefanm, 31. júla 2012
Kuchtový guláš
Foto: stefanm

Cez víkend som mal chuť na "kotlíkový" guláš ale nemám doma kotlík a ani kde rozložiť oheň tak som urobil guláš v "kuchte" . Zobraziť celý popisCez víkend som mal chuť na "kotlíkový" guláš ale nemám doma kotlík a ani kde rozložiť oheň tak som urobil guláš v "kuchte" . A mal som k tomu aj primeranú vôňu lebo mi v hrnčeku prihorela rasca (robili sme si s manželkou cviklu) .

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    11:00-11:10 - nakrájame všetko potrebné , dáme opražiť cibuľu a slaninu ...

    Kuchtový guláš  - obrázok 1
  2. 2

    ... 11:10 - pridáme mäso a klobásu a ...

    Kuchtový guláš  - obrázok 2
  3. 3

    do 11:15 - restujeme .

    Kuchtový guláš  - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme koreniny , osolíme , ...

    Kuchtový guláš  - obrázok 4
  5. 5

    ... dolejeme do polovice vodu a ...

    Kuchtový guláš  - obrázok 5
  6. 6

    od 11:15 do 11:40 zatvorené v kuchte varíma .

    Kuchtový guláš  - obrázok 6
  7. 7

    11:40 . Dolejeme vodu , pridáme na štvrťky nakrájané zemiaky a z hrubej múky , vajíčka , soli , cesnaku a vody zavaríme halušky .

    Kuchtový guláš  - obrázok 7
  8. 8

    11:45 - 12:00 zatvorené dovaríme .

    Kuchtový guláš  - obrázok 8
  9. 9

    12:00 - 12:30 podávame , fúkame na lyžicu lebo je všetko horúce , vedieme nenútený rozhovor s manželkou o počasí a súhlasne prikyvujeme hlavou keď ju hnevá , že kolegyňa má vyššiu triedu aj keď len ... "celý deň prekladá papire , ale asi na podnikovej oslave to s vedúcim" ... , zajedáme s chlebom , priebežne zapíjame dobre vychladeným pivom a čakáme kedy nám začne chváliť aký je gulášik výborný , že taký ešte nejedla .

    Kuchtový guláš  - obrázok 9
  10. 10

    12:30 - 13:00 len tak sedíme pri stole , dopíjame druhé pivo , decentne grgáme a pozorujeme manželku ako neefektívne umýva riad pričom jej celý čas tečie teplá voda , ale nič nehovoríme lebo máme dobrú náladu , že sa gulášik vydaril . O 13:00 sa premiestňujeme k televízoru , zaujímame klasickú polohu v kresle s nohami na taburetke alebo , v prípade potreby , rozťahujeme gauč a šport sledujeme po ležiačky . Na manželkinu poznámku : "...a idem so susedkou na drobný(!) nákup" reagujeme nenúteným : "uhmm , ale nebuď dlho" a pomaly zatvárame oči . O 14:00 sa prudko budíme , zisťujeme kde to sme a ideme do kuchyne kde si naložíme ešte jednu , poriadnu porciu gulášu lebo o chvíľu majú prísť "mladí" a to nám už veľa nezvýši .

    Kuchtový guláš  - obrázok 10

Diskusia k receptu

stefanm
Už tri dni rozmýšľam ako y tohto receptu spracovať môj obľúbený hudobný klip a neviem sa rozhodnúť pre hudbu . Aj som sa radila a pretože varenie gulášu je , dámi prepáčia , mužská záležitosť , tak som tam chcel pridať hymnu chlapov z krčmy : "V pondelok doma nebudem".... ale to by pasovalo keby to bol fakt "kotlíkový" guláš robený klasicky v kotlíku , na ohni v prírode . A tak som sa rozhodol pre túto paródiu od českého zoskupenia Težkej Pokondr . Dúfam , že vás pobaví a na chvíľku si pri nej oddýchnete v tom uponáhľanom živote!






rajnica
1**.
Aký to rozdiel s nepodareným receptom na vegetariánsky "guláš"!
používateľ nemá avatar
plk
plk
@rajnica , ach jaj... Vy mesozruti :-). Isteze to je rozdiel ale kazdemu podla svojich chutovych poharikov.
Komentar, obrazky... fakt dobre. Mozno by som neodolal.
rajnica
plk
nie som mäsožrút, ale je mi ľúto stravníkov odkázaných na "jedlá" typu vegetariánsky guláš.
zdezda
jééééjda, príjemné čítanie, pri dobrom obede :-)
njdevil
niet nad gulas, hlavne ked je taky fajny cipos...:-) @stefanm , paradny, varim skoro taky isty a tiez v kuchte, bez tej by som si zivot nevedela ani predstavit!
njdevil
zabudla som pridat, musi byt taky, aby v nom bager stal, ako vravieva ten moj pepik...
margaretka28
Si frajer,aj keby si nedal postup,stačí pohľad na úvodnú fotku a viem si predstaviť tú skvelú chuť.:-)
palokuchki
@stefanm , ty to naozaj vies. Velmi dobre navarit a este to aj zaujimavo vtipne napisat. Pobavila som sa pri citani tvojho receptu.
jerica
@stefamn nepomýlil si sa ? "robil si z manželkou cviklu & cviky , ten gauč mi tam pasuje viac (veď ty varíš) ako píšeš:-) paráda to tvoje varenie , a tento tvoj gulášik hodný ochutnať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia