Foto: bonpari
Toto jedlo zbožňujem, aj keď by som si takéto veci nemala povoľovať jesť.. Ale keď ono to je také dobrééé :) Obrázok nevyzerá lákavo, Zobraziť celý popisToto jedlo zbožňujem, aj keď by som si takéto veci nemala povoľovať jesť.. Ale keď ono to je také dobrééé :) Obrázok nevyzerá lákavo, no lepšie mi to odfotiť nešlo. Bola to naozaj dobrota, aj keď práve najvábnejšie nevyzerá.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečienky očistíme a pokrájeme na menšie kúsky. Cibuľu i slaninu použijeme odoka. Cibuľu krájam v podstate na pásiky, slaninu nadrobno.
- 2
Na troške oleja najprv opekáme slaninu. Potom pridáme cibuľu. Keď je cibuľa takmer mäkká a slaninka takmer chrumkavá, pridáme pečienku, ktorú sprudka opečieme z každej strany a potom na slabom plameni prikryté dusíme, kým nemáme všetko hotové.
- 3
My to máme najradšej s čerstvým chlebom a tatarskou omáčkou. Aj keď to možno pre niekoho znie ako šialená kombinácia, je to ozaj chutné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-pecienky-v-slaninke-fot...
A taka zabalena v slaninke je vyborna aj na BBQ, ochutnaj niekedy, mnam :-).