Kalorická bomba z kuracej pečienky

bonpari - fotkabonpari, 30. júla 2012
Kalorická bomba z kuracej pečienky
Foto: bonpari

Toto jedlo zbožňujem, aj keď by som si takéto veci nemala povoľovať jesť.. Ale keď ono to je také dobrééé :) Obrázok nevyzerá lákavo, Zobraziť celý popisToto jedlo zbožňujem, aj keď by som si takéto veci nemala povoľovať jesť.. Ale keď ono to je také dobrééé :) Obrázok nevyzerá lákavo, no lepšie mi to odfotiť nešlo. Bola to naozaj dobrota, aj keď práve najvábnejšie nevyzerá.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
 čerstvý (pečivo)




Postup

  1. 1

    Pečienky očistíme a pokrájeme na menšie kúsky. Cibuľu i slaninu použijeme odoka. Cibuľu krájam v podstate na pásiky, slaninu nadrobno.

  2. 2

    Na troške oleja najprv opekáme slaninu. Potom pridáme cibuľu. Keď je cibuľa takmer mäkká a slaninka takmer chrumkavá, pridáme pečienku, ktorú sprudka opečieme z každej strany a potom na slabom plameni prikryté dusíme, kým nemáme všetko hotové.

  3. 3

    My to máme najradšej s čerstvým chlebom a tatarskou omáčkou. Aj keď to možno pre niekoho znie ako šialená kombinácia, je to ozaj chutné.

Diskusia k receptu

dajanca
tiež mám veľmi rada restovanú pečienku... pre istotu bez slaninky :-D
luckaprima
kdeže.. vyzerá výborne, mňam ! kuracia počienočka je veru najlepšia :)
fialka49
Takúto pečienku robievame často a veru musí ísť do nej aj slaninka, tá jej dáva správny šmrnc.
zdezda
mnaaam, my sme ju mali v sobotu, no ja tu slaninku aj cibulku vyberiem do misticiek, aby zostali chrumkave a len vo vypeku osmahnem vopred okorenenu a nasolenu pecienku, je to pochutka, a s dijonskou horcicou... :-)
modrykamen
Milá Bonpari, tá pečienka vyzerá presne tak ako má, ináč by nebola dobre pripravená. Ak môžem, restovanú pečienku netreba dusiť. Ja pridávam po restovaní červenú papriku a majoránku, vtedy dostane pečienka tú správnu farbu a chuť.
izabella929
máš to krásne zaujímavé.-))) robievam a mám ich veru veľmi rada, ale iba sama, nikto iný ich u nás nechce...
dogagador
@bonpari : kazdy, kto kedy videl, jedol, varil kuraciu pecienku, vie, ako to vyzera a aj ked sa to tebe mozno nezda, ale pri pohlade na to foto mi na nu dosla chut, lebo TO JE ONO! Takze prestan nahlas opakovane ohovarat pecienku, pecienka ma tak vyzerat a basta!
eliza7417
mňaaam... krásne pripravené.. urobím si presne takú hneď zajtra.. aj ja dávam ešte čierne korenie a majoránku - čerstvú z balkóna... podľa názvu som čakala, že pečienku nakladáš do tatarky - ako sa robia rezne... ale vidím, že vyhráva stará dobrá klasika.. :o))
evanaaa
Práve zajtra robím aj ja kuracie pečene na šťave ( na cibuľke),dala yb som aj slaninku, ale muž mi nedovolí, škoda.
grandma
Pečienku mám veľmi rada a tiež si takto podobne pripravujem, slaninku som ešte neskúšala dať.
123ja
mnam recept, toto mam velmi rada....so slaninkou to bude ta naj vecera pre manzela:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia