Foto: pazka
Tento recept je jednoduchý a nevyžaduje si žiadne veľké prípravy ani zručnosť, je však velmi chutný.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rímsky hrniec namočíme na 15 minút do vody
-
2
Medzitým si pripravíme všetly suroviny, kuracie stehná opláchneme vo vlažnej vode, pomaranč a jablká pokrájame na kolieska , cibulu na štvrťky cesnak len ošúpeme
-
3
Pripravené suroviny ukladáme do rímskeho hrnca v nasledovnom poradí: kuracie stehná, cibula, cesnak, jablká a nakoniec pomaranče. Na vrch nalejeme citónovú šťavu a pridáme 2 lyžice oleja a deci vody - tá nemusí byť môžete ju nahradť vínkom
-
4
Rímsky hrniec uzavrieme a dáme na cca 80 min do predohriatej rúry na teplotu 180 stupňov kde sa nám maso udusí v štave z ovocia a cibulky čím získa výbornú sladkokyslú chuť- Po udusení odoberiem vrchnú časť hrnca a necháme zapiecť pri teplote 250 C cca 10 min aby sa nám vytvorila chrumkavá kôrka
Takého pomocníka by som potrebovala....