Kuracie stehná na pomarančoch

pazka - bez fotkypazka, 7. februára 2013
Kuracie stehná na pomarančoch
Foto: pazka

Tento recept je jednoduchý a nevyžaduje si žiadne veľké prípravy ani zručnosť, je však velmi chutný.

4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
2 ks
2 ks
1/2 ks
2 PL
2 ks
2 strúčiky
0,1 dcl chladná




Postup

  1. 1

    Rímsky hrniec namočíme na 15 minút do vody

    Kuracie stehná na pomarančoch - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si pripravíme všetly suroviny, kuracie stehná opláchneme vo vlažnej vode, pomaranč a jablká pokrájame na kolieska , cibulu na štvrťky cesnak len ošúpeme

    Kuracie stehná na pomarančoch - obrázok 2
  3. 3

    Pripravené suroviny ukladáme do rímskeho hrnca v nasledovnom poradí: kuracie stehná, cibula, cesnak, jablká a nakoniec pomaranče. Na vrch nalejeme citónovú šťavu a pridáme 2 lyžice oleja a deci vody - tá nemusí byť môžete ju nahradť vínkom

    Kuracie stehná na pomarančoch - obrázok 3
  4. 4

    Rímsky hrniec uzavrieme a dáme na cca 80 min do predohriatej rúry na teplotu 180 stupňov kde sa nám maso udusí v štave z ovocia a cibulky čím získa výbornú sladkokyslú chuť- Po udusení odoberiem vrchnú časť hrnca a necháme zapiecť pri teplote 250 C cca 10 min aby sa nám vytvorila chrumkavá kôrka

Diskusia k receptu

sisuk
môže to byť zaujímavá chuť. Vyskúšame, ukladám do kk.
Takého pomocníka by som potrebovala....
elisticka
paci sa mi to... len nemam taky hrniec... ale da sa aj v inom urobit.. vyskusam ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia