Foto: radox1
Vynikajuca talianska klasika.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g kvalitné talianske |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
talianske |
|
talianske |
|
100 g (prerastená slanina) |
|
50 g nastrúhané (parmezan) |
|
|
|
|
|
|
|
2-3 ks (feferónka) |
|
Postup
-
1
Na olivovom oleji oprazime na drobno nakrajanu pancettu,pridame cibulu,cesnak,cierne korenie a chilli papricku-vsetko nakrajane na male kocečky.dalej pridame lupane paradajky s pyré a varime asi 20-30 minut.
-
2
pocas sezony nahradime polotovary olupanymi paradajkami z vlastnej zahrady.uvarene spaghetti al dente(v priereze je vidiet bodku,na skus citime odpor)pridame do omacky spolu s pecorinom,dobre premiesame,pripadne dosolime a expedujeme.povrch posypeme hoblinami syra a zakvapkame olivovym olejom.
- 3
dolezite je zachovat originalne suroviny,iba tak vznikne kombinacia delikatnych chutí a odporucam si priplatit za kvalitne spaghetty- ideal,maggi a dalsie blatové cestoviny neodporucam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu