Foto: dorenika
Krásne a chutné jedlo,jediný problém bolo to víno.Neviem o tom nič a v obchode tiež toho veľa nepobrali a tak som si nakoniec vybrala Zobraziť celý popisKrásne a chutné jedlo,jediný problém bolo to víno.Neviem o tom nič a v obchode tiež toho veľa nepobrali a tak som si nakoniec vybrala biele-to vidim a konkretne podľa peknej ruzovej flasky s kvietkami :D No bolo mierne perlive čo som zistila až potom ako som to tam naliala....
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Všetko si pripraváme,syr treba vytiahnuť pol hodinu predtým ako ho vmiešame do risotta.Nakrájame si tekvicu na vačšie časti a dáme ich spolu so šalviovými listami piecť na 200 stupňov na 30min.
-
2
Na 4 PL olivového oleja osmažíme šalviové listy do chrumkava,olej odložíme do nádoby a listy necháme vychladnúť na papierovom obrúsku. Do hrnca kde sme šalviu smažili pridáme ešte trochu olivového oleja a osmažime na drobno nakrájanú cibuľku a keď zmäkne pridáme ryžu.Po dvoch minútach pridáme víno a miešame dokým sa nevstrebá do ryže.
-
3
Potom pridávame po naberačkách kurací vývar a varíme s pokličkou na slabom ohni vždy keď sa vývar vstrebe,pomiešame a pridáme nový a opakujeme pokial nieje ryža správne uvarená. Medzi tým vytiahneme tekvicu z rúry a odrežeme kožu,pokrájame a rozmixujeme na pyré.
-
4
Pyré primiešame do ryže keď je hotová (môžeme aj pár vačších kúskov) a prisypeme syr,poriadne premiešame a mimo ohňa necháme chvíľku odpočívať s pokličkou. Servírujeme s usmaženým listom a šalviovým olejom. Dobrú chuť!
U koho chcete tým zabodovať?
A super receptík, hneď by som si šupla na obed. Takéto..nie to slovenské..
rajnica, dnes 14:16 k Risotto s tekvicou a šalviou
ethanel, za také rizoto ako varili tebe, by som ani deravý groš nedal. A že robíš assistent restaurant manager, to po slovensky znamená, že umývaš riad?
@dorenika fakt super, presne tak, ako ma vyzerat rizoto.
@rajnica