Šťuka na slanine s mrkvou a pečenými zemiakmi
Foto: peter9766
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 225 °C
na 225 °C
Postup
-
1
Rybu si asi 2 hod. pred pečením osušíme, okoreníme korením na ryby, pokvapkáme citrónom, posolíme a necháme v chladničke. Nakrájame si zemiaky ktoré si posolíme, posypeme rascou a polejeme olivovým olejom. Vysypeme na plech, na ktorý si dáme papier na pečenie.
-
2
Zemiaky dáme piecť do rúry. Rybu si naplníme cibuľkou a slaninkou. Dáme na pekáč a obložíme cibuľkou, slaninkou a mrkvičkou. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme rascou. Dáme do rúry, kde sme si dali aj zemiaky.
-
3
Zemiaky sa pečú asi 1 hod. a ryba cca 45 min.
-
4
Prajem dobrú chuť.
Super - hneď by som ho zlopol.
táto kombinácia by sa mne možno hodila, tak k pivku pri jazere, keď ideš na ryby, aj so slaninou a chlebom, lebo si myslíš, že nič neulovíš a po ceste si na smäd kúpiš pár fliaš pivka a tu zrazu na udici šťuka, čo sňou? Pri rozmýšľaní a popíjaní pivka dostaneš chuť na niečo slané a zbadáš slaninku :) rozsvieti sa nápad šťuka na slanine :) Teraz to už dáva zmysel aj mne ;)