Foto: brano24
Pstruhy sú fantastické sladkovodné dravce a celkovo ryby sú najchutnejšie na rošte. Avšak pripraviť rybku s chrumkavou kožou a šťavnatým mäskom na rošte až Zobraziť celý popisPstruhy sú fantastické sladkovodné dravce a celkovo ryby sú najchutnejšie na rošte. Avšak pripraviť rybku s chrumkavou kožou a šťavnatým mäskom na rošte až také jednoduché nieje, lebo mäsko sa zvykne vysušiť skôr ako upiecť. Týmto postupom sa Vám to nestane a dosiahnete výborný výsledný efekt. Šťavnaté mäsko a chrumkavú kôrku.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Očistené pstruhy vložíme do misky. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, potrieme rascou a korením na ryby. Pridáme ,,symbolicky" štipku rozmarínu a provensálskych byliniek. Odložíme do chladničky na 6-24 hod. Osobne si korenie na ryby miešam sám podľa vlastnej chuti. Jeho zloženie je ľahké si prečítať na už namiešanom :-)
-
2
Pripravíme si pahrebu (ja osobne grilujem na bukovom dreve) . Tri klátiky (cca 30 cm) bukového dreva necháme obhorieť, až kým sa nerozpadnú na vysokovýhrevné drevené uhlie. Rošt pripravíme nad pahrebu do výšky 25 - 40cm. Záleží to od žiare vychádzajúcej z pahreby.
- 3
Kým nám obhára bukové drevo, vyberieme ,,marinované" pstruhy z nádoby a naplníme ich na plátky pokrájanou slaniknou a cibuľkou na kolieska. Vložíme do obojstranných zatváracích mriežok, aby sa nám pri otáčaní nerozpadli, a položíme na rošt, nad žeravú pahrebu.
- 4
Pečieme 20-30 min a počas pečenia ich potierame zvyšnou marinádou z nádoby, v ktorej sme ich nechali odstáť v chladničke.
- 5
Pstruhy vyberieme z mriežok, potrieme ich maslom a plátok maslo môžeme vložiť do nich, k slaninke a cibuľke. Pokvapkáme citrónom a ešte ozdobíme krúžkom citróna. Podávame s prílohou podľa vlastnej chuti. Takto pripravené pstruhy sú štavnaté a chutné. Obvykle sa zvyknú na grile dosť vysušiť, ale so slaninkou sa Vám to nestane. :-) Dobrú chuť.
- 3
Diskusia k receptu