Tento recept som našla v jednom starom časopise . Je to taká odľahčená verzia.
Suroviny
| 500 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks (z predošlého dňa) |
|
| 1 ks strúhaná |
|
| 1 ks na potretie |
|
|
|
|
|
|
|
| 3 strúčiky |
|
| 1 čL |
|
| 1 ks malá |
|
|
|
|
| na vypráženie |
|
Postup
-
1
K mletému bravčovému mäsu som pridala na jemno strúhanú mrkvu a cibuľu.
-
2
Pridala som jemný tvaroh.
-
3
Rohlík z predchádzajúceho dňa som namočila , vytlačila z neho vodu a pridala k mäsu. No aby sme fašírku nezabudli ochutiť. Pridala som soľ , mleté čierne korenie , cesnak a vajíčko. Môže sa pridať aj 1 čl mletej červenej papriky.
-
4
Mäso som dobre premiešala , formovala som fašírky , ktoré som obalila v strúhanke.
-
5
No a už len vysmažiť na oleji. Medzitým si pripravím ryžu.
-
6
Jedna strana je upečená , otočím a dopečiem. Fašírku dám na papierovú servítku , ktorá vysaje prebytočný tuk .
-
7
Podávala som ju s ryžou . Ako prílohu som dala kyslú uhorku a papriku almu plnenú kapustou.









Diskusia k receptu