Kuracie pečienky s cuketovo-marhuľovou omáčkou
Rozmýšľala som, čo dnes na obed. Pečienky bol prvý nápad, smotanová omáčka druhý a...
Výborná klasická fašírka
Dnes som spravila na obed túto klasickú fašírku. Bola taká výborná že ju budem robiť...
Rýchle palacinky
Tento recept nie je moj. Okopírovala som ho zo stránky healthyfood. com ktorá bola založená iba...
Baklažán plnený rajčinami (bezmäsité)
žiaľ ani toto jedlo nemožno označiť za Cruelty free
Hovädzie na čiernom pive
Hovädzie so zeleninou, marinované v pivovom kúpeli - ale nám bude hej, tepelne upravené v...
Pražma na bylinkách
Tento recept patrí môjmu najlepšiemu priateľovi, pridávam ho na varechu s jeho láskavým dovolením.
Cuketa plnená mletým mäsom
Toto je u nás veľmi obľúbený letný receptík. Keď je sezóna cukiet, tak každý vymýšľa...
Bombajské zemiaky v lístkovom ceste
Bombajské zemiaky som pripravila podľa receptu z kuchárskej knihy Kilien Stengela Za stolom s Julesom Verneom,...
Tuniaková omáčka s parmezánom
Opäť jedno z ľahších jedál, bohatých na bielkoviny. (845 kJ)
Kapr podle prababičky
Naši prapředkové si docela labužničili. Jejich všední recepty jsou dnes (co se týká cen použitých ingrediencí)...
Zapekané rybie filety so šampiňónmi
Osvedčený recept na rybky, hlavne keď ste si nie isté ako by dopadla iná tepelná úprava...
Ovocné guľky/šúlance/posúchy - zemiakové cesto 3v1
Jedno cesto na tri rôzne jedlá či sladké alebo slané :) Tentokrát len sladký variant ...
Bravčový plátok na čerstvých dubákoch
Dnes sme mali taký vynikajúci obed... včera mi domiesli čerstvé dubáky, tak som sa rozhodla, ...
Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky
Chudé bravčové mäsko plnené ochutenou bryndzou pečené v alobale, k tomu pretlačené zelerové zemiaky. Intuícia...
Gemerské guľky
Prinášam Vám ďalší recept z čias minulých. Pochádza z oblasti Gemera. Môžem zaručiť že je...
Bravčové karé s hroznovou omáčkou
Moja špecialita z dnešného obeda, jednoduchý recept a výsledné jedlo s výbornou chuťou. Špaldové otruby...
Portugalská chlebová kaša s krevetami - açorda de camarão
Tradičné jedlo obyvateľov provincie Alentejo. Pôvodne sa varila zo zvyškov starého bieleho chleba a vývaru...
Strapaté rezne
Úžasné rezne, mäkučké a šťavnaté. Výhoda receptu je, že ho môžeme mať pripravený v...
Zemiakové placky s bielkami
Tieto placky sú trošku iné ako klasické zemiakové placky. Hlavný rozdiel je v tom, že...
Pappardelle s pytliackou klobásou – internacional
Na Liptove som jedával výborné bryndzové halušky varené s malými kockami zemiakov; na Detve zas furmanské...
Kuracie stehná na trstinovej melase s kapustou
Netradičná, ale veľmi chutná úprava kuracieho mäsa s dusenou kapustou. Trstinová melasa je veľmi zdravá...
Kelový prívarok po mojom, bez múky, s dusenou hovädzinou
Viem, je tu kelový prívarok, ale bez múky som nenašla. Varím už nejaký piatok...
Citrónovo-horčicová marináda s medom a cesnakom, pečené a dusené kuracie krídla
Chcela som trošku inú marinádu, než klasickú grilovaciu červenú. Ako prvé som zvolila citrón a...
Zapekané cestoviny v tortovej forme
Tento pokrm som robila najmä kvôli efektu, priznávam ;-) Videla som nápad niekde na nete, ...
Kuracie stehná zo zemiakmi
Kuracie stehná si osolíme, potrieme celé pretlačením cesnakom, posypeme bazalkou, drvenou rascou a č....
Rybací perkelt s ryžou
Postup prípravy zvládne hocikto. Jedlo sa uvarí ani sa nenazdáte.