Pečené kuracie stehná na cesnaku s plnenými paradajkami fotorecept
Foto: izabella929
Dnes som pre mojich blízkych pripravila tento obed...všetkým veľmi chutilo...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
2 strúčiky |
|
štipka |
|
štipka |
|
Plnené paradajky: | |
5 ks |
|
100 g |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
2 |
|
Postup
-
1
Najprv som si pripravila kuracie stehná...poriadne som ich umyla, osušila, na 1 lyžici masti som ich na panvici opiekla do zlata z oboch strán...do druhej panvici som preložila opražené stehná, poliala výpekom, osolila, okorenila, posypala červenou paprikou a podliala 1 dl vody.posypala pokrájaným cesnakom....pod pokrievkou som ich piekla 45min a stále podlievala, pokiaľ sa neupiekli do chrumkava, pred koncom, som ich nechala odokryté . aby sa odparila voda a zostal iba výpek..
-
2
pokiaľ sa mäsko pieklo na panvici, pripravila som si prílohu...paradajky som poriadne umyla, utrela do sucha a vydlabala stred...zo spodnej časti som odrezala plátok , aby paradajka rovno stála a neprevrátila sa...z vnútra som ich mierne osolila...
-
3
umyla som ryžu a pripravila základ...na kávovej lyžici oleja som opiekla pokrájanú cibuľku,l pridala som umytú ryžu a miešala chvíľu...potom som ju podliala vriacou vodou, osolila, okorenila a nechala dusiť...hotovú ryžu som ihneď pomiešala s hráškom , pridala som pokrájanú petrežlenovú vňať a naplnila do paradajok...dala som uvariť 2 vajcia na tvrdo, tieto som použila na zbobenie taniera..
-
4
paradajky som uložila na tanier do medzier som uložila prekrojené vajcia na mesiačiky a ozdobila lístkami petržlenu..veľmi chutná príloha k pečenému mäsu...ale uvvarila som aj zemiaky, poliala ich maslom a posypala petrežlenovou vňaťkou, ak by hostia odmietli plnené paradajky...
-
5
a takto som to ponúkla mojim hosťom...podávala som k tomu ešte kápiovú čalamádu...prajem dobrú chuť..
Mam este jednu otazku: To pecenie v druhej panvici si robila v rúre alebo hore na sporaku /horaky/? Dakujem za odpoved a prajem krasny slnecny den.