Foto: mesiar50
Toto jedlo sa iste zapáči tým ktorý sa stravujú zdravo.Je to vlastne varený výrobok pripravený bez akejkolvek chémie a konzervantov.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kura som vykostil.Zo stehien som spravil rolády.Z kuracích prs som konce poodrezoval a pridaním trochy studenej vody som tyčovým mixérom spravil hustú lepkavú hmotu(prát).Ostatné kuracie prsia som použil na prípravu bačovského rezňa.
-
2
Na obrázku č.2 máte možnosť vidieť hotový prát.Do prátu si možete namiešať čo len chcete.Napr.na kocky pokrájanú predvarenú mrkvu, hrášok,syr,predvarené hríby,alebo hríby z konzervy,posekanú papriku atď.To už nechám na vás kto čo má rád.Samozrejme platí to aj pri koreninách.A túto zmes vlastne použijeme ako plnku do tých roliek.
-
3
Do stredu prestretého vykosteného stehna si spravíme taký valček z toho prátu a prikryjeme ho z jednou stranou a potom druhou stranou stehna.Tento úkon robíme už na pripravenej potravinárskej fólii.Ja som použil fóliu ktorá sa tak zliepa resp.scvrkne dokopy.Sorry neviem tomu názov.
-
4
Už naplnené meso aj z fóliou stočíme viacnásobne na formu valca. Prebytočnú časť fólie odrežeme a uviažeme ako aj vidíte na obrázku č.4
-
5
Varíme štyridsať minút pomalým varom.Ináč takéto a podobné výrobky by sa mali variť od 75-80 C.Bolo by dobré keby sa nám roláda nedotýkala spodku hrnca no nesmie nám ani moc vyčnievať z vody.Ja som si pomohol tak ako to vidíte na obrázku.Takýmto sposobom si možete pripravyť hocijaké meso.
-
6
Ako som písal horevyšie z ostatných kuracích prs som spravil bačovský rezeň.(ps:sorry za chyby može za ne tablet a anglická klávesnica.)
Skúsim Ti pridať sem link kde vykosťujem kura.Nič zložité.Prajem ti dobrú noc a pekné sny.pa pa
recept za všetkých 5+
Nech sa páči tu sú tie linky .Dúfam,že vám to otvorí.Žiadny problém keď neviete vykostiť kura resp.stehno.Stačí vymeniť kuracie stehno za prsia.
Ďakujem Vám.
Naozaj nemáš čo ďakovať.Som rád,že sa ti rcp.pozdáva
Ďakujem
Som rád,že ťa vidím.Ďakujem Ti za pekný komentár a prajem Ti krásny večer.
Teším sa,že ti jedlo spravilo chúťky.pa pa
Takúto pochvalu si iste nezaslúžim.Milá pusta ďakujem Ti za pekné slová adresované na moju osobu.Si velmi milá.Pekne Ťa pozdravujem z Holandska.
Ďakujem ti pekne.Prajem všetko dobré
Ahoj.Rád ťa vidím aj ja eviana.Potešili ma tvoje pekné slová.Prajem Ti pekný večer z NL.
Zlatá si.Ďakujem pekne.Prajem Ti príjemný večer.
Rád ťa pozvem keď sa mi podarí ujsť z NL.Ďakujem ti boise.
A je to tak dobře natočeno, že vůbec nevadí, že je to anglicky.
Ahoj.Takto sa vlastne v mesovýrobách robí napr.aj rolovaný plnený bočik,plnené karé.Do týchto špecialít sa dáva všade prát resp.spojka ktorá sa nerozvarí a výrobok zlepí.Meso sa pred varením pácuje v rýchlosoli.A varí sa to samozrejme v hliníkových formách.
V tomto rcp.nám tá fólia vlastne nahrádza formu.
Pekne ťa pozdravujem z NL.
Nebude to asi slovenské slovo.Budeme to volať spojka.
Nemáš čo ďakovať..rád ti poradím aj druhý raz keď budem vedieť.
Čauko.Prát opisujem podrobnejšie pri šunke.
Meso musí byť absolútne chudé,zbavené masti a šliach.Za úlohu má zlepiť výrobok resp.udržať po kope ostatné časti ktoré sa doň primiešavajú.Konkrétne myslím na mastné zrná syry a podobne.Takýto prát si natrieš napr.aj na vyklepané kuracie prsia.Potrebuješ k tomu z prsa polku.Kde je hrubšie tak sa to prso nareže a jemne vyklepe. Nemusíš zrovna vykosťovať stehná.
Toto je zariadenie na výrobu prátu.Na takomto podobnom som robil10 rokov.Samozrejme ten pancierový kryt je sklopený.Havino vďaka.Prajem ti pekný večer