Kuracie soté v syrovej omáčke

nigella87 - fotkanigella87, 24. októbra 2013
Kuracie soté v syrovej omáčke
Foto: nigella87

Rýchle a veľmi chutné jedlo ;-)

4-5
porcie
8 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
1 ks
2 strúčiky
štipka
120 g
2,5 dl
3 ks
2 PL (na zahustenie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu si pokrájame na drobno, pretlačíme cesnak a opražíme do sklovita....

    Kuracie soté v syrovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    prisypeme čierne korenie, papriku a soľ..... premiešame

    Kuracie soté v syrovej omáčke - obrázok 2
  3. 3

    pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, bazalku a orestujeme ich, potom pridáme kukuricu...

    Kuracie soté v syrovej omáčke - obrázok 3
  4. 4

    podlejeme vodou a dusíme asi 15 min...

    Kuracie soté v syrovej omáčke - obrázok 4
  5. 5

    Mlieko premiešame s múkou a vylejeme do hrnca, premiešame a keď začne omáčka vrieť prdáme trojuholníky syra a miešame pokým sa nerozpustia. Dosolíme a dokoreníme podla chuti.

    Kuracie soté v syrovej omáčke - obrázok 5
  6. 6

    HOTOVO ! Dobrú chuť! :) Podávame s cestovinou.

    Kuracie soté v syrovej omáčke - obrázok 6

Diskusia k receptu

cesminaz
Vyzera naozaj skvelo!!! Ja si ho viem predstavit aj s ryzou :-) ukladam a vyskusam,recept sa mi paci a mat zopar takychto dobrych rychlych receptov,veru nikdy nezaskodi ;DD
jujoska
dievca zlate, skus radsej bez muky a taveneho syra, bude to stravitelnejsie, o kusok zdravsie a urcite chutnejsie. Staci v sladkej smotane roztavit nastruhany tvrdy syr a este lepsie Nivu a mas to zahustene akurat. Len potom opatrnejsie so solou
lazanio
moja zlatá " jujoska ": netreba kritizovať, ale variť!!!! nevidel som zatiaľ od vás ani jeden recept . howg
1x eva155
lazanio
"jujoska" ja vám verím, že máte odvareného dosť - ale asi je to už prekysnuté. skúste nám niečo nové dať a môže vám pomôcť aj ten mravokárca / wegar/ nech len "neblafuje".
nigella87
Jujoska dakujem za uzitocnu radu ale keby sme mali vsetky jedla varit zdravo bez tradicnych prisad, tak by nam to chlapi nejedli iba ak ti co maju prisnu dietu ...mimochodom vy sama ste navrhli "nezdravu" variantu tak si s prepacenim ne..rte do papulky :D je jasne ze ste chceli byť dolezita.. taka gazdina ako vy by tu uz mala mat stovku receptov, ja som mlada a bavi ma varit, skusam vsetko ...lazanio je chlap a kazdy chlap varit nevie.... ci vas manzel je sefkuchar? Hahaha
2x maawii a roli
anett91
ja by som sa zaobišla bez kukurice, lebo ju moc nemusím, ale nápad sa mi páči, ukladám do KK :) a pravdepodobne toto bude dnes na obed :)
vieranika
dobrý recept. Mám rada takéto "rýchlovky" a preto dnes na obed dostal šancu. Prosím neútočte jeden na druhého, veď každý má možnosť prispôsobiť si recept podľa svojej fantázie, zvykov (zdravšie varenie) ale hlavne podľa svojej chuti a potreby. Ja som napríklad urobila z neho 2 varianty. Jednu bezlepkovú a druhú diétnu: žalúdočno-žlčníkovú. Super základ (tento recept), ktorý sa veľmi dobre dal prispôsobiť. Niektoré suroviny, postup a množstvá boli trochu odlišné, ale výsledok stál za to - v obidvoch prípadoch. Ďakujem za receptík. Hoci kuchtím veľmi rada a už aj dosť dlho, nezvyknem sem pridávať recepty, pretože som rada ak stihnem uvariť všetko to čo potrebujem, ale ak by mal niekto záujem o tieto diétne varianty napíšte mi a postupy môžem pridať (dúfam, že to zvládnem).
viva041
Robila som tento recept dnes na večeru. Musím podotknúť že suuuuper. Určite ešte uvarím.
strucik
Paráda, len ja mám radšej trochu viac cesnakové.
zuza851
Robila som dnes na obed tento recept. Bol super, všetkým sa jedlo páčilo. Dakujem :-)
katkapo
Dnes som robila na obed, presne podla postupu a bolo to vyborne zjedli sme to doma vseci hned
hannes
@Jujoska (25.10.2013 10:46)

Súhlas. Ja používam kyslú smotanu, dobre rozdrobenú Nivu a lyžičku masla, urobia mi službu namiesto múky. Omáčka je chuťovo ďaleko výraznejšia. Nevinná otázka: Načo je tam tá kukurica?
hannes
Pokiaľ neviem nič o pôvode kuraciny, tak sa jej radšej vyhnem. Rovnako to platí aj o iných druhoch mäsa. Oproti nášho domu bolo skvelé malé mäsiarstvo, 30 rokov som nemal problém s kvalitou akéhokoľvek mäsa. Potom prišiel Poliak a o tri domy ďalej si otvoril mäsnu, kde sú ceny asi o štvrtinu nižšie. Našu mäsnu musel majiteľ zatvoriť, lebo odrazu nemal odbyt. Takže teraz máme my s manželkou problém a plebs papá lacné mäso pochybného pôvodu....