Foto: mariamka
Občas robím mojim aj nezdravú klasiku vyprážanú, majú to radi, tak sa im to snažím aspoň nejakým šalátom ozdravniť. Určite nič nové na svete, Zobraziť celý popisObčas robím mojim aj nezdravú klasiku vyprážanú, majú to radi, tak sa im to snažím aspoň nejakým šalátom ozdravniť. Určite nič nové na svete, skôr inšpirácia pre začiatočníkov, novomanželky na rýchly obed, večeru. Môžete použiť celé kura alebo len prsia, ako ja dnes.
Postup
-
1
Použila som kuracie prsia celé chladené s kožou. Mám dobrú skúsenosť, že je lepšie ich neodkostiť, neodkožiť, pri vyprážaní si zachovajú lepšiu chuť aj šťavnatosť, kto chce, si tú kožu potom odstráni. Zvyknem takto robiť aj celé kura. Mäso umyjeme, naporciujeme, nasolíme, pridáme tymián a necháme postáť, prebytočnú šťavu vylejeme. Nefotila som to, tu už vidno po naložení, pripravené na obaľovanie klasicky v trojobale - hladká múka, vajcia s pivom (alebo mliekom), strúhanka.
-
2
Obalíme, otrasieme a v dostatočnom množstve oleja vypražíme zo všetkých strán do zlatista. Mäso odkladáme na servítku a necháme vpiť prebytočný tuk.
-
3
Medzitým som uvarila zemiaky a pripravila mrkvovo-jablkovo-citrónový šalát - všetko nastrúhame, dochutíme cukrom, oliv. olejom, ČMK, soľou a natrhanou bazalkou.
-
4
Podávame s vypraženým kuriatkom a uvarenými zemiakmi.
-
5
...
surove obalene rezne este nevyprazane alebo uz komplet hotove a tak dat zamrazit. Kedy je lepsi vysledok? a ked surove, treba ich vysmazat este zamrazene alebo nechat povolit? nenavlhne ta struhanka? asi to pod recept velmi nepatri ale nechcem davat novu diskusiu koli takej obycajnej otazke. par krat mi velmi dobre poradila @sovka , mozno aj teraz nieco okomentuje. inak ten recept je velmi jedly, ja by som ale ten salat servirovala urcite zvlast, nie je dobre ani pekne nakydat vsetko na jeden tanier. a ked ano, tak zo vsetkeho len po trochu a zvysok dat na servirovaciu misu , kazdy nech si doberie ( to je uz ale moja uchylka o peknom servirovani, aj oci jedia)
@levandula aj tebe, a mas uplnu pravdu, nakydala som to tam stylom matla, patla, jednak bolo uz neskoro a chcela som to odfotit vsetko naraz :) bezne to tak nerobim, samozrejme ze salat patri zvlast, aj oci jedia :) mala som recept chvilu skryty, lebo som ho este editovala, co sa tyka obalenia reznov a ich zmrazenia, ja to nepraktizujem, ako pises struhanka urcite zvlhne a uz to nie je ono, radsej len naporcovat, zmrazit a obalit, vyprazit pred podavanim, uvidime, co napisu Varechacky :)
skvelé @mariamka